Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-hakem-umut-melere-saldiri-sonrasi-icisleri-bakani-yerlikayadan-ziyaret-adalet-icin-gereken-yapilacak-10395

Hakem Umut Meler'e saldırı sonrası İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan ziyaret: 'Adalet için gereken yapılacak'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hakem Halil Umut Meler‘i kaldığı hastanede ziyaret etti. Yerlikaya, "Görüntüler inceleniyor. Konusu suç olan başka tespitler var ise mutlaka gereği yapılacaktır" dedi.

Süper Lig'deki Ankaragücü - Rizespor maçının sonrasında saldırıya maruz kalan hakem Halil Umut Meler'i ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Meler'in tedavi gördüğü Acıbadem Ankara Hastanesi'nde yetkililerden sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada gözaltı sürecinin devam edip etmeyeceğine dair, "Görüntüler inceleniyor. Konu suç teşkil eden başka tespitler içeriyorsa, mutlaka gerekli işlemler yapılacaktır" dedi. Hakem Umut Meler'in durumuyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı: 

"Büyük bir üzüntü içerisinde, ancak güçlü bir kişilik. Hep birlikte, bu olayın yaşanmamış gibi olması noktasında ona ve Türk hakemlerine destek olmamız gerekiyor. Hepimiz hata yapabiliriz, ancak hatalarımızın bir daha tekrarlanmaması için şiddet mi? Hayır."

"TEMENNİMİZ, SPORUN HİÇBİR ŞEKİLDE ŞİDDETLE ANILMAMASIDIR"

Yerlikaya ayrıca şunları ifade etti: "Az önce değerli hakemimizi ziyaret ettim, geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Maçta görev alan diğer hakem arkadaşlarına da geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Temennimiz, sporun hiçbir şekilde şiddetle anılmamasıdır. Dünyanın en popüler sporunda bu tür olayları yaşamayı hak ediyor muyuz? Hayır, hak etmiyoruz. Konu şu anda mahkemede. Mahkeme süreci devam ediyor ve biz adaletin tecellisine inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, hakemimizi ziyaretimiz sırasında telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti, süreci yakından takip ettiğini belirtti, kınadığını ifade etti. Hakemimizin durumuyla ilgili de bilgi aldı."

Bu arada, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ahmet İbanoğlu ve TFF yöneticileri de hastaneye gelerek destek verdi.

Haber Kaynağı : 12punto