Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-hakkinda-sorusturma-acilan-aysenur-arslandan-aciklama-geldi-434

Hakkında soruşturma açılan Ayşenur Arslan’dan açıklama geldi

Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili söylediği sözler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan ve Halk TV’deki programı kaldırılan gazeteci Ayşenur Arslan’dan açıklama geldi. Yanlış anlaşıldığını söyleyen Arslan, “Adımın terörle ve teröristle anılmasının büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Ayşenur Arslan’ın, Halk TV’de hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi programında Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili söylediği sözler kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. RTÜK, Halk TV hakkında inceleme başlattı.

SORUŞTURMA AÇILDI, PROGRAMI KALDIRILDI

Programda söz konusu terör saldırısına ilişkin “Kendini patlattığı söylenen o kişi, terörist, belki de üzerindeki ya da arabada patlayıcının uzaktan kumandalı olduğunu bilmiyordu. Çünkü; o kadar manasız ki... Gelip hiç bir şey yapamadan, hiçbir şey yapamadan... Hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız aykırı. Durup dururken kendini patlatmış” ifadelerini kullanan Ayşenur Arslan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Halk TV de Medya Mahallesi programını sonlandırma kararı aldı.

Gazeteci İsmail Küçükkaya ise Halk TV’deki “Yeni Bir Sabah” programında Ayşenur Arslan’ın konuya ilişkin kendilerine gönderdiği mesajı paylaştı.

Küçükkaya’nın aktardığına göre Ayşenur Arslan, şunları kaydetti:

“Çok üzgünüm yanlış anlaşıldım, yanlış anlaşıldığım için üzgünüm, teröre sonuna kadar yanlış olduğumu, meslek hayatım boyunca hep terörün hep karşısında olduğum bilinir. Adımın terörle ve teröristle anılmasının büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle çok üzgünüm. Terör eylemiyle ilgili gündemde olan soru işaretlerini tekrarlamaktan ibaret benim yaptığım. Beni tanıyan hiç kimse benim teröre ve teröristlere destek olmayacağımı bilir. Beni tanıyan ve birlikte çalıştığım bütün gazeteciler meslek hayatım boyunca terörün karşısında bir adım geri atmadığımın tanığıdır.”

 

Haber Kaynağı : 12punto