Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771
/gundem/video-katil-zanlisi-19-yil-sonra-yakalandi-sahte-kimlikle-yasiyormus-17671

Katil zanlısı 19 yıl sonra yakalandı: Sahte kimlikle yaşıyormuş!

İstanbul’da 19 yıl önce tartıştığı eşini bıçakla ağır yaralayan ve yardım için gelen eşinin dayısı Sami Akbulut’u öldüren katil zanlısı Ali Özey, Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Şimdiye kadar sahte kimlikle hayatını yaşadığı ortaya çıkan zanlı işlemlerin ardından adliyeye götürüldü. Adliyeye sevk edilen zanlı cinayeti ‘Namus’ için işlediğini iddia etti.

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, geçmiş yıllara ait işlenen cinayetlerin faillerini yakalamak içinde çalışma başlattı. Başlatılan çalışmalardan biride 2005 yılında Kadıköy’de işlenen bir cinayet dosyasıydı.

DAYISINI ÖLDÜRDÜ

Olay 22 Kasım 2005’de meydana geldi. İddialara göre, alkolü eve gelen Ali Özey, eşi Ayşe Özey ile tartıştı.

Bu tartışma üzerine Ayşe Özey. Yardım için dayısı kaptan Sami Akbulut’u çağırdı. Ali Özey, eve gelen eşinin dayısı ile de tartışmaya başladı. Yaşanan tartışmada katil zanlısı, eşini ve dayısı  Sami Akbulut’u bıçakladı.  22 bıçak darbesi alan Sami Akbulut hayatını kaybetti. Katil Ayşe Özey, olayda ağır yaralandı. Katil zanlısı olay sonrası sırra kadem bastı.

19 YIL SONRA YAKALANDI

Olaydan sonra katil zanlısı kayıplara karıştı. Yapılan tüm araştırmalara rağmen zanlı bir türlü bulunamadı.

  Geçmiş yıllarda işlenen cinayetlerin faillerinin yakalanmasına yönelik çalışma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmalarda firari şüpheli Ali Özey’in sahte kimlikle Pendik’te bir işyerinde çalıştığını tespit etti. İz süren polis ekipleri, şüpheliyi düzenlenen operasyonla yakaladı.

ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

Katil zanlının 2005’te cinayeti işledikten sonra bir süre Adana’da bir köyünde saklandığı ortaya çıktı. Adana’dan sonra tekrar İstanbul’a gelen zanlı, amcası oğlu adına çıkarılan sahte kimlikle yaşamaya başladığı öğrenildi. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı cinayeti ‘Namus’ için işlediğini iddia eti.

Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar