Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-ogun-samast-akcaabat-adliyesine-geldi-20-gun-sonra-goruntulendi-9417

Ogün Samast Akçaabat Adliyesi'ne geldi: 20 gün sonra görüntülendi

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast, 20 gün önce tahliye edilmişti. Samast, hakkında açılan dava için Akçaabat'taki adliyeye SEGBİS üzerinden ifade vermek için gitti.

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast, tahliye edilmesinin ardından hakkındaki davada Trabzon'da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi.

Samast, 15 Kasım 2023'te Bolu F Tipi Cezaevi'nden "koşullu salıverilme" kapsamında tahliye edilmişti. Tahliyesinin ardından hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek" suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış ve iddianame düzenlenmişti. İddianamede, Samast'ın 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istenmişti.

Samast, hakkında açılan davada ifade vermek için memleketi Trabzon'da Akçaabat Adliyesi'ne geldi. Adliye çevresinde çok sayıda sivil polis ekibi güvenlik önlemi aldı.

Samast, Akçaabat 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nden SEGBİS'le İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya katıldı. Samast, yaklaşık 2 saat ifade verdi.

İfadesinde, Dink'i öldürdüğünü kabul eden Samast, olayda bir örgüt bağlantısının olmadığını öne sürdü. Samast, olaydan sonra yakalanıp tutuklanmasının ardından kendisine psikolojik baskı yapıldığını iddia etti.

Samast'ın ifadesinin ardından mahkeme heyeti, duruşmayı 21 Ocak 2024 tarihine erteledi.

Haber Kaynağı : 12punto