Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109
/gundem/video-polis-savciyiz-diyerek-2-milyon-800-bin-tl-dolandirdi-7247

Polis savcıyız diyerek 2 milyon 800 bin TL dolandırdı

Başakşehir'de Suudi Arabistan vatandaşı bir kişiyi telefonla arayarak kendilerini polis savcı vb. kamu görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar, kendilerini savcı polis gibi tanıtarak evde bulunan döviz ve altınları söyleyecekleri adrese getirmelerini söylediler. Suudi vatandaş da evde bulunan 40 bin dolar, 100 bin Suudi Arabistan Riyalı ve 1.5 kg ziynet eşyası ile altınları bir torbaya koyarak buluşma noktasına giderek dolandırıcıya elden teslim etti. Suudi Arabistan vatandaşı H.Ş dolandırıldığını anlayınca polise gitti. Çalışma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Sinan E'yi gözaltına aldı.

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Başakşehir'de 18 Kasım 2023 günü polise giden Suudi Arabistan vatandaşı H.Ş.,, Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek dolandırıldığını belirtti. H.Ş., "Beni telefonla arayan kişi kendisini polis savcı gibi tanıtıp telefonu kapatmamamı söyledi. Sonra da yönlendirerek evde para altın olup olmadığını sordu. Bende var dedim. Kendisine olan para ve altınları bir torbaya koyarak verecekleri adrese götürmemi söyledi. Bende yaklaşık 2 milyon 800 bin TL değerinde 40 bin dolar, 100 bin Suudi Arabistan Riyalı ve 1.5 kg ziynet eşyası ile altını torbaya koyarak buluşma noktasına gittim. Elimle teslim ettim" dedi.

 KAMERA TAKİBİ YAPILDI

Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün durumu Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bildirmesinin ardından çalışma yapan ekipler, önce olay yerindeki kameraları daha sonra da şüphelinin gittiği güzergahlarda kamera çalışmalarını incelemeye aldı. Yaptıkları araştırmada şüphelinin daha önce poliste 4 suç kaydı olan Sinan E olduğunu belirledi. Şüphelinin Bahçelievler'de bulunan ikametine operasyon yapan Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Sinan E'yi gözaltına aldı. Sorgusunun ardından şüpheli E., savcılığa sevk edildi.

Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar