Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-salondan-boyle-ayrildi-mahkeme-ogun-samast-kararini-verdi-9454

Salondan böyle ayrıldı: Mahkeme Ogün Samast kararını verdi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın 10 yıla kadar hapis talebiyle tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşması bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, Ogün Samast'ın avukatı, hazırlanan iddianamenin yeni tebliğ olduğunu belirterek Samast'ın savunması için ek süre istedi. Mahkeme heyeti, avukatın talebini kabul etti ve Samast'ın savunmasının bir sonraki duruşmada alınmasına karar verdi. Samast adliyeden ayrıldı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın 'FETÖ adına suç işleme' davası İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Ogün Samast, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da başlayan duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılmak üzere Trabzon’un Akçaabat Adliyesi’ne geldi. 

EK SÜRE TALEBİ KABUL EDİLDİ

Duruşmaya, tutuksuz olan Ogün Samast ile başka dosyadan tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Erhan Tuncel'in arasında bulunduğu sanıklar SEGBİS ile katıldı. Duruşmada Dink ailesinin avukatları ve sanık avukatları da hazır bulundu. 

Mahkeme Başkanı, bugünkü duruşmada sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Ogün Samast ve Ersin Yolcu'nun savunmalarının alınacağını belirtti. Savunmasını yapmak üzere ilk olarak Ali Fuat Yılmazer'e söz verildi. 

Ogün Samast'ın avukatı Raşit Hodo, hazırlanan iddianamenin yeni tebliğ olduğunu belirterek, Samast'ın savunmasının bugün alınmamasını talep ederek ek süre istedi.

Talebi kabul eden mahkeme başkanı, Samast'ın savunmasının bir sonraki duruşmada alınmasına karar verdi.

Samast ise adliyeden ayrılırken açıklama yapmadı. Araca binen Samast hızla uzaklaştı.

Haber Kaynağı : 12punto