Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-sosyal-medyadan-tespit-edildi-yolcu-almayan-taksiciye-ceza-11307

Sosyal medyadan tespit edildi: Yolcu almayan taksiciye ceza

Şişli'de yolcu almayan taksi sürücüsünü sosyal medyada paylaşılmasının ardından taksi sürücüsü K.Ö yakalandı. Taksi çalışma ruhsatı 10 gün süre askıya alındı. Sürücüye 4 bin 64 TL de para cezası kesildi.

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr

Önceki gün Şişli Trump AVM önünde yolcuyu gitmek istediği yere götürmeyen taksicinin o anları sosyal medyada paylaşılmasının ardından çalışma başlatan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tespit edilen sürücüye ceza yağdırdı.

Ticari taksi sürücüsü K.Ö’nün yolcu seçme eylemi nedeniyle taksi çalışma ruhsatı 10 gün süre ile askıya alındı. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun Ek2/5 (Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Belediye Kanunu kapsamında ilgili belediye tarafından tahdit veya tahsis kapsamına alınmış ve bu kapsamda verilmiş çalışma izninin/ruhsatının süresi bittiği halde, belediye sınırları dahilinde yolcu taşımak) maddesinden 4 bin 64 TL para cezası uygulandı.

YOLCU ALINMAYAN İLÇELER: MÜŞTERİ SEÇİYORLAR

Taksi sürücüleri tarafından alınmayan yurttaşların sosyal medya paylaşımlarına göre, Sarıyer, Şişli, Taksim, Avcılar ve Esenyurt gibi ilçelerde taksicilerin müşteri seçtikileri, durduklarında da uzun bölgelere gitmek istemedikleri, özellikle Esenyurt bölgesinde indi bindi mesafesinde yolcu aldıkları paylaşımları dikkat çekti.

Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar