Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gundem/video-yargitay-baskani-akarca-aym-ile-derin-gorus-ayriliklarimiz-var-14603

Yargıtay Başkanı Akarca: AYM ile derin görüş ayrılıklarımız var

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili seçilen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay hakkında ikinci kez verdiği hak ihlali kararına ilişkin açıklama yaptı.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin ikinci kez verdiği hak ihlali kararına ilişkin açıklamada bulundu.

Başkan Akarca, Afyonkarahisar Valiliği’ni ziyaretinde, bireysel başvuru yolu ve Anayasa'nın yorumlanmasında uzun süredir devam eden farklılıkların olduğunu belirterek, "Aşağı yukarı 5-6 yıldır süregelen bireysel başvuru yolunun incelenmesindeki yorum farklılığından ve Anayasa'nın durumundan kaynaklanan ve ciddi anlamda derin görüş aykırılıklarımız olduğu bir gerçek" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkındaki kararını değerlendirerek, AYM'nin hak ihlali kararının hukuki değeri olmadığına karar vermişti. Daire, AYM'nin ikinci hak ihlali kararına da uymama kararı almıştı. Bu karar, siyasi çevrelerde geniş bir şekilde tartışılmıştı.

 

Haber Kaynağı : 12punto