Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

Yargıda 'hakim' skandalı: FETÖ'cü eşini polis sevgilisine aklatmış

Adı tehdit ve şantaj olaylarına karışan ve Adalet Bakanlığı tarafından meslekten ihraç edilen Adana Adliyesi’ndeki görevli hakime Gül A. ile ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Yargıda 'hakim' skandalı: FETÖ'cü eşini polis sevgilisine aklatmış

Adana Adliyesi’nde görevli hakime Gül A. Türkiye’nin gündemine oturdu. Adalet Bakanlığı, ismi yasak aşk, rüşvet, uyuşturucu partisi gibi skandallar zincirine karışan Gül A.’nın açığa alındığını, başka bir dosya nedeniyle de ihraç edildiğini açıkladı.

FETÖ'CÜ KOCASINI SEVGİLİSİNE AKLATMIŞ

Bu gelişmelerden sonra HSK’nın Gül A. hakkında yürüttüğü soruşturmaya ilişkin çarpıcı ayrıntılara ulaşıldı.

Sabah’tan Halit Turan’ın haberine göre, birçok dosyada mesleki nüfuzunu ve kadınlığını kullanıp aracılık yaparak menfaat temin eden Gül A.'nın Edirne'de kendisine yardım eden ve yargılaması olan polis memuru M.C.D.'nin beraat etmesini sağladığı belirlendi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Edirne'de Vali Yardımcısı olarak görev yapan ve Eylül 2016'da FETÖ üyeliğinden meslekten ihraç edilen eşi S.A. hakkındaki delilleri de o dönem Edirne KOM Şube'de çalışan sevgilisi M.C.D'yi kullanarak delilleri yok edip takipsizlik kararı verilmesini sağladığı ortaya çıktı.

OĞLU İÇİN DE DEVREYE GİRMİŞ

Hakime Gül A.'nın eşi hâlen bir büyükşehirde vali yardımcısı. Ayrıca Gül A.'nın yaptıkları bunlarla da sınırlı kalmadı. Gül A.'nın oğluna ait şirketin Gaziantep'te yaptığı deprem konutları projesinin hatalı olmasından kaynaklı olarak açılan tazminat davaları için Kahramanmaraş'a giderek oğlunun lehine kararlar çıkarmayı sağladığı, yine oğlunun şirketine kesilen vergi cezasının kaldırılması yönünde çaba gösterdiği, oğlunun iş durumunu garantiye almak amacıyla da bir işyerinin tapusunu kredi çekip satın alınmış gibi gösterip devrini sağladığı belirtildi.

"KOCASI BU İLİŞKİYE RIZA GÖSTERİYORDU"

Hakime Gül A.'nın 5 yıl yasak aşk yaşadığı öne sürülen iş insanı Server Leventoğlu ise "Kocası bu ilişkiye rıza gösteriyordu. Oğluna bir şirket kurdurduk. Bugün dahi hakim beni arayıp tehdit ediyor. Beni intihara zorlamaya çalışıyor. Ben bu kadının birtakım insanlarla irtibata geçip kendisini kullandırdığını öğrendiğim an bırakmak istedim. Böyle bir ilişkiyi hazmedemedim" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Adalet Bakanlığı Hakime Gül A. Adana Adliyesi