Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Yeni kurulan SHP’de ilk istifa: İstifa eden SHP kurucusu Zülfü Hamit Altın 12punto’ya konuştu

SHP kurucularından sinema ve tiyatro oyuncusu, yazar ve yönetmen olan Zülfü Hamit Altın istifa ettiğini 12punto’ya açıkladı. Zülfü Hamit Altın “Benim artık SHP’yi kuran arkadaşlarımla bir ilişiğim kalmadı” dedi.

Yeni kurulan SHP’de ilk istifa: İstifa eden SHP kurucusu Zülfü Hamit Altın 12punto’ya konuştu

Caner Taşpınar/ 12punto.com.tr

Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) kurucu üyelerinden olan Zülfü Hamit Altın, 12punto’ya yaptığı açıklamada SHP ile ilişiğinin kalmadığını belirtti.  

Siyaset sahnesine hızlı bir giriş yapan Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) bugünkü basın açıklamasıyla genel başkanını duyurdu. 

Kuruluş işlemleri 28 Haziran 2024’te tamamlanan SHP kurucular kurulu, genel başkanlığa film yapımcısı ve sinemacı Burak Çelik'in seçildiğini bildirdi.

Partinin yeni genel merkez binasının bu ay içerisinde hizmete açılacağı, çok sayıda sinema sanatçısının, eski ve güncel belediye başkanının, bürokrat ile aktif görevde bulunan meclis üyesinin partiye katılmak istediği belirtilen açıklamada, 60 ilde teşkilatlanarak eylülde kongre yapılacağı bilgisi verildi.

SHP kurucular kurulunun açıklamasının ardından SHP kurucu üyelerinden olan Zülfü Hamit Altın, istifasını sundu. 

Zülfü Hamit Altın, 12punto’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Benim artık SHP’yi kuran arkadaşlarımla bir ilişiğim kalmadı. Dolayısıyla parti artık basına gerekli bilgileri aktardı, basın bülteniyle ve Youtube kanalında seçilen SHP Genel Başkanı gerekli açıklamaları yaptı. Bununla ilgili artık konuşmak istemiyorum çünkü artık benim ilişiğim kalmamıştır.”

“KILIÇDAROĞLU’NA YAPILAN İHANETİ HAZMEDEMEDİM” DEMİŞTİ

 12Punto, SHP kurucularından Zülfü Hamit Altın’a ulaşmıştı. 

Sinema ve tiyatro oyuncusu, yazar ve yönetmen olan Zülfü Hamit Altın, kurucular kurulundan bir arkadaşının teklifiyle partinin kuruluş sürecine katıldığını söylemişti. 

İlk kurulan SHP döneminde Eyüpsultan ilçesi SHP delege kongre üyesi olduğunu anlatan Zülfü Hamit Altın bugün yeniden SHP’yi kurmak için yola çıkmasını ise “Kılıçdaroğlu’na yapılan ihaneti hazmedemedim” diyerek tarif etmişti. 

KILIÇDAROĞLU YALANLAMIŞTI

SHP’nin siyaset sahnesine adım atmasıyla birlikte, partinin arkasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu olduğu iddiası gündeme gelmişti. 

 Kılıçdaroğlu bu iddiayı yalanlayarak “SHP’ye mi genel başkan olacakmışım? Böyle bir şeyler yazıldı çizildi. Bunların tamamı da hayal ürünü. Biz CHP’liyiz, CHP’nin Genel Başkanlığını yaptım. Başka bir parti arayışımız zaten olamaz” demişti. 

 

SHP kurucu üyelerinden Zülfü Hamit Altın’ın 12punto’ya verdiği ilk röportajı bu linki tıklayarak okuyabilirsiniz

 


Haber Kaynağı : 12punto

SHP Sosyal Demokrat Halkçı Parti siyaset Zülfü Hamit Altın