Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

'YRP ve Saadet'e oy vermek caiz değil!' demişti: Cübbeli Ahmet'in seçim provokasyonuna Fatih Portakal'dan sert tepki

Gazeteci Fatih Portakal, 31 Mart 2024’teki yerel seçimlerde Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy vermenin caiz olmadığını iddia eden Cübbeli Ahmet’e sert tepki gösterdi. Sözcü TV Ana Haber Bülteni’nde konuşan Portakal, “Öyle günahmış falan peygamber misiniz siz ya! Veya ne bileyim siz neye göre böyle bir fetva verebiliyorsunuz! Vahiy mi indi size?” ifadelerini kullandı.

'YRP ve Saadet'e oy vermek caiz değil!' demişti: Cübbeli Ahmet'in seçim provokasyonuna Fatih Portakal'dan sert tepki

İsmailağa Cemaati’nden ihraç edilen Cübbeli Ahmet, paylaştığı bir videoda Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy vermenin caiz olmadığını öne sürdü.

Cübbeli, "Şu anda Cumhur İttifakı'nın dışındaki Yeniden Refah, Saadet vb. adaylarına özellikle İstanbul, Ankara gibi kazanamayacakları kesin ama Cumhur İttifakı'na kaybettirip CHP'yi, DEM'i teröristleri kazandıracağı kuvvetle muhtemel olan yerlerde bunlara oy vermek caiz değildir" dedi.

Cübbeli Ahmet’in sözleri tartışmalara neden olurken, gazeteci Fatih Portakal’dan sert tepki geldi.

Sunuculuğunu yaptığı Sözcü TV Ana Haber Bülteni’nde konuşan Portakal, “Peygamber misiniz siz ya! Veya ne bileyim siz neye göre böyle bir fetva verebiliyorsunuz! Vahiy mi indi size? İnanmayın bu insanlara” diyerek dikkat çeken ifadeler kullandı.

Fatih Portakal, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Cübbeli Ahmet Hoca var biliyorsunuz kamuoyunda öyle biliniyor. Ahmet Mahmut Ünlü bir televizyon programı yapmış orada diyor ki; Cumhur ittifakı dışındaki verilecek partilere oylar diyor, günahtır. Günahkardır onlar diyor. Ya nasıl bir dinbaz insansınız siz! Yani ahiretini yakıyor farkında değil!

"DİN ADAMI FALAN DEĞİL"

Ramazan'da diyor ki; bu cumhurun dışında verilecek partilere oylar diyor, günahkarlıktır diyor. O kişilere direkt günah yazılacaktır diyor. Bunu diyen din adamı, din adamı falan değil dinbaz olduğundan bahsediyoruz zaten hani her sakallı gördüğünüzü her sarıklı gördüğünüzü din adamı görmeyin! Ama gerçekten Allah yolunda bu tarikat yolunda ve rehberlik yolunda gerçekten din adamları samimi din adamları var. Sizleri ayırıyorum ama böyle dinbazlara inanmayın!

"VAHİY Mİ İNDİ SİZE"

Öyle günahmış falan peygamber misiniz siz ya! Veya ne bileyim siz neye göre böyle bir fetva verebiliyorsunuz! Vahiy mi indi size? İnanmayın bu insanlara çünkü bu insanlar siyasetin güdümündeki gücünü siyasetten alan menfaatli olan insanlar, menfaati olan insanlar… Bolluk bereket içerisinde yaşayan insanlar, inanmayın bunlara! Bunların yolu enteresan bir yol böyle gitmeye devam ediyorlar.”


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Mahmut Ünlü Cumhur İttifakı Cübbeli Ahmet İsmailağa Cemaati Fatih Portakal