Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Zeliha Burtek 'Sosyal çürüme' dedi herkes merak etti. Akademisyen Dr. Zeliha Burtek kimdir

Bir YouTube kanalına verdiği röportajda yaptığı 'Sosyal çürüme' yorumuyla gündeme gelen Zeliha Burtek büyük bir kesim tarafından merak edilmeye başladı. Video altına yapılan yorumlarla akademisyen olduğu ortaya çıkan Dr. Zeliha Burtek'in kim olduğunu dair aramalar yapılmaya başlandı.

Zeliha Burtek 'Sosyal çürüme' dedi herkes merak etti. Akademisyen Dr. Zeliha Burtek kimdir

İstanbul Mecidiyeköy’de yapılan bir sokak röportajı gündeme damga vurdu. Sokak Gazetesi adlı YouTube kanalının yaptığı sokak röportajında, muhabir bir vatandaşa “Durumlar nasıl geçinebiliyor muyuz?” şeklinde soru yöneltti.

Zeliha Burtek'in soru karşısında verdiği cevap ve Türkiye hakkında yaptığı analiz ise beğeni topladı. Soruya ilk olarak bilinen bir şey sorulur mu şeklinde yanıt veren kadın, cevabının devamında ise Türkiye’deki sorunun ekonomi değil de sosyal bir çürüme olduğuna dikkat çekti.

Söz konusu video kısa süre içerisinde gündem olmayı başarırken sokak röportajında açıklamada bulunan kadının Akademisyen Dr. Zeliha Burtek olduğu ortaya çıktı.

Burtek'i tanıyanların videoya yaptıkları yorumların ardından hemen herkes Akademisyen Dr. Zeliha Burtek'in kim olduğunu araştırmaya başladı.

ZELİHA BURTEK KİMDİR

Zeliha Burtek, mimarlık, sonra sanat tarihi ve felsefe okuyup, 21 yıl boyunca üniversitelerde ders vermiştir. 25 yıldır sokak hayvanlarını beslemeye kendisini adayan Burtek hayvan sevgisiyle öne çıkan bir isim.

Zeliha Burtek, msgsü'de sosyoloji doktorası, Galatasaray Üniversitesi'nde de felsefe masterı yapmış. Zeliha Burtek; az uyuyup her gün sabah 5'e kadar kilometrelerce yürüyerek hayvanları doyuruyor. 


Haber Kaynağı : 12punto

akademisyen araştırma gündem Galatasaray İstanbul röportaj üniversite YouTube