Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Zonguldak'ta batan Kafkametler gemisindeki bir mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı: Gemi mayın nedeniyle mi zarar gördü?

Karadeniz'de batan Kafkametler Gemisi'nin battığı bildirilmiş. Gemideki mürettebat listesi ortaya çıkmıştı. Denizcilik Genel Müdürlüğü batık gemide bir mürettebatın cansız bedenine ulaşıldığını bildirmişti. Geminin Ekim ayında mayına bastığı iddia edilmiş ardından yalanlama gelmişti.

Zonguldak'ta batan Kafkametler gemisindeki bir mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı: Gemi mayın nedeniyle mi zarar gördü?

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından Karadeniz'de batan Kaftkametler gemisinin bir mürettebatının cansız bedenine ulaşıldığı bilgisi paylaşıldı.

1 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Yapılan açıklama şu şekilde:

"Karaya oturan ve iletişimin kesildiği Kafkametler gemisinde görevli bir denizcimizin naaşı kurtarma ekiplerince Ereğli sahilde bulunmuştur. Batan gemideki diğer denizcilerimizi arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Denizcimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Başımız sağolsun."

MÜRETTEBAT BELLİ OLDU

Kafkametler gemisinin mürettebatında ise Kaptan Cemal Turan, 2’nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2’nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta olduğu ortaya çıktı.

MAYIN İDDİASI

5 Ekim'de Karadeniz'de Romanya açıklarında Sulina Kanalı girişi yakınında Kafkametler kargo gemisinin mayına bastığı iddia edilmişti. İddiaya göre gemi hafif hasar aldı ancak mürettebat güvendeydi. 

YALANLAMA GELMİŞTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü 6 Ekim'de yaptığı açıklamada iddiaları yalanlamıştı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Olayın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğüne bağlı Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezimizde gemi ve işletici ile temas kurulmuştur. Söz konusu patlama gemide gerçekleşmemiş ve herhangi bir mayın patlaması olabileceğine dair bir bulgu edinilememiştir. Gemide herhangi bir hasar bulunmamakta olup, gemi yükünü Ukrayna'nın İzmail Limanı'na ulaştırmak üzere seyrine devam etmektedir."


Haber Kaynağı : 12punto

Kafkametler karadeniz mayın Romanya