Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Zorunlu askerlik kalkacak mı? Yaşar Güler’den flaş açıklama!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Profesyonel ordu konusundaki düşünceniz nedir? Tam profesyonel ordu için ne diyorsunuz?” sorusuna yanıt verdi. Güler, “Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarının mutlak surette vatan savunmasında bir görev alma zorunluluğu olduğu kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

Zorunlu askerlik kalkacak mı? Yaşar Güler’den flaş açıklama!

İzmir’deki EFES-2024 Tatbikatı’nda gazetecilerle konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, zorunlu askerlikle ilgili açıklama yaptı.

Bakan Güler, ordunun tam profesyonel sistemi düşünmediğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarının mutlak surette vatan savunmasında bir görev alma zorunluluğu olduğu kanaatindeyim. Bu konuda yaklaşımımız yüzde 50 profesyonel, yüzde 50 zorunlu askerlik olması şeklindedir" diye konuştu.

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'nin haberine göre; Yaşar Güler, Avrupa ülkelerinde de zorunlu askerliğin yeniden gündeme geldiğini söyledi.

Güler, zorunlu askerlik konusunda şunları söyledi:

"Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar değerlendirildiğinde bunun doğru bir yaklaşım olduğu anlaşılacaktır. Avrupa’da profesyonel askerliğe geçen ülkelerin zorunlu askerliğe dönmeyi tekrar değerlendirdiklerini görüyoruz. En son bu konu İngiltere’nin gündeminde."


Haber Kaynağı : 12punto

Yaşar Güler zorunlu askerlik