Çin'in sokak lezzeti: Taş kızartma nedir, nasıl yenir?
Özgün yiyecekleriyle tanınan Çin'deki ilginç sokak yemekleri arasına 'taş kızartma' da eklendi. Peki, taş kızartma nedir, nasıl yenir, içerisinde neler var? İşte cevabı...

'Dünyanın en zor yemeği' olarak nitelendirilen ve ana malzemesi 'taş' olan sokak lezzeti, sosyal medyanın gündeminde yer alıyor.
Çin'in doğusundaki Hubei eyaletinde tüketilen yiyecek; sarımsak, yağ, acı biber gibi malzemelerle kızartılıyor ancak taşlar yutulmuyor.
Müşterilerden taşları emmeleri ve ardından tükürmeleri isteniyor. Dolayısıyla yemeğe 'em ve at' anlamına gelen 'suodiu' adı veriliyor.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Marmaray'da babaya yapılan saldırının perde arkası ortaya çıktı!

Teğmenler olayında 'Dört Dörtlük' tasfiye!..

Murat Ongun'u gözaltına alan Başkomiser ile ilgili dikkat çeken iddia

Ekonomik bağımsızlık öyküsü: Bir Karış Fazla Şimendifer

Gazeteler, İBB'ye 5. dalga operasyonunu nasıl gördü?

Aziz Yıldırım sahaya indi, Fenerbahçe'de imza sayıları katlanarak arttı

Bu telefonlar kullanıcıları adım adım izliyor

Yorulduk!

Miss World 2025'in birincisi belli oldu

Galatasaray transferdeki rotasını belirledi
