Etsiz bezelye yemeği tarifi... Bezelye yemeğinin pratik hazırlanışı
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen bezelye yemeği, Türk mutfağında sıklıkla pişiriliyor. Pratik bezelye yemeği tarifi...

Bezelye yemeği, nişasta, lif, antioksidan ve protein oranı yönünden oldukça yüksek bir besin olarak dikkat çekiyor.
Yurttaşların sofralarından eksik etmediği bezelye yemeğinde kullanılan malzemeler ve yapılışı...
Bezelye Malzemeler:
-3 Su Bardağı Bezelye (ayıklanmış)
-1 Su Bardağı Patates (ufak doğranmış)
-1/2 Su Bardağı Havuç (ufak doğranmış)
-1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
-1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
-1 Çay Bardağı Zeytinyağ
-2 Diş Sarımsak (iri iri doğranmış)
-2 Adet Kesme Şeker
-3 Su Bardağı Su
-1 Adet Bulyon (isteğe bağlı)
Bezelye Yapılışı:
-Zeytinyağını orta ateşte ısıtın, havuçları ve sarımsakları ekleyip, havuçlar hafifçe sararana kadar 2-3 dakika kavurun.
-Salçaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
-Bezelyeleri ekleyin ve 3-4 dk. sürekli karıştırarak kavurun. Patatesleri ekleyin ve 1-2 dk. daha kavurun.
-Kaynar suyu, şekeri, bulyonu ekleyin (bulyon yoksa tuz ekleyin) ocağın altını kısın ve 25-30 dk. bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
-Bezelyeyi taze değilde, dondurulmuş olarak kullanacaksanız, ilk önce 1-2 dk. kaynatıp süzün. Bu şekilde, buzluk kokusu gitmiş olur.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Menzil tarikatından itiraflar gelmeye devam ediyor

Firari meşhur gizli tanık Türkiye’ye gelmek istedi!..

AKP’ye kalelerinde büyük şok!

İzmir 19 Mayıs 2025 konserleri ve etkinlik takvimi

İmamoğlu ve Erdoğan anketi: Seçim ilk turda bitiyor!

Anneler Günü'nde yaşamına son veren genç kadının notları ortaya çıktı

Meksika donanmasına ait gemi Brooklyn Köprüsü’ne çarptı!

Bir insan ne zaman ölür?' sorusunun yanıtı, 'adını anacak kimse kalmayınca'dır

Bu memleket bizim!

Hizmet için değil, faiz için vergi ödüyoruz
