Ev yapımı irmik helvası tarifi... İrmik helvası kavururken bunu mutlaka yapmalısınız
Türk mutfağında özel bir yere sahip olan irmik helvası, geniş kitleler tarafından tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. İrmik helvasından iyi sonuç alabilmek için fıstıkların ve irmiğin rengi koyulaşana kadar kavurmanız gerekiyor.

Türkiye'nin yanı sıra Balkan ülkeleri ve pek çok Orta Doğu ülkesinde yaygın bir tatlı olan irmik helvasının malzemelerini ve yapılışını araştırdık.
İrmik Helvası Malzemeler:
- 1,5 su bardağı irmik
- 120 gr tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı çam fıstığı
İrmik Helvası Yapılışı:
-
Tereyağı, irmik ve fıstıkları tencereye koyup kısık ateşte fıstıkların ve irmiğin rengi koyulaşana kadar kavurmalısınız.
-
Yeterince kavurup kavurmadığınızı fıstıkların renginden anlayabilirsiniz. Çok yakmadan, güzel bir kahverengi renk alıncaya kadar kavurun. Yaklaşık 40 dakika sürüyor.
-
İrmik kavrulurken başka bir kaseye süt, su ve şekeri koyup karıştırın. Kavrulan irmiğin üzerine bu karışımı boşaltıp kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynayınca kapağını kapatıp, pişirmeye bırakın. Suyunu çekip pilav gibi bir kıvam alınca altını kapatın ve demlenmesi için 7-8 dakika bekletip servis yapın.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

General duruşmaya katılmadı özel celse istedi... Tanığa bir telefon geldi...

Muhammed Yakut'un hayatını kaybettiğini ilk o duyurmuştu!

ROK'tan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı manipülasyonu

Partilerin oy potansiyellerini açıkladılar

Mübadil mezarlarının üstüne otopark...

Zekai Paşa OYAK Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Yeni Şafak önce paylaştı, sonra sildi

Muhammed Yakut ölmeden saatler önce aramış

Emekliye ve memura Temmuz zammı netleşti!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Hac ziyaretine ütücüyle gitti!
