Ev yapımı irmik helvası tarifi... İrmik helvası kavururken bunu mutlaka yapmalısınız
Türk mutfağında özel bir yere sahip olan irmik helvası, geniş kitleler tarafından tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. İrmik helvasından iyi sonuç alabilmek için fıstıkların ve irmiğin rengi koyulaşana kadar kavurmanız gerekiyor.

Türkiye'nin yanı sıra Balkan ülkeleri ve pek çok Orta Doğu ülkesinde yaygın bir tatlı olan irmik helvasının malzemelerini ve yapılışını araştırdık.
İrmik Helvası Malzemeler:
- 1,5 su bardağı irmik
- 120 gr tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı çam fıstığı
İrmik Helvası Yapılışı:
-
Tereyağı, irmik ve fıstıkları tencereye koyup kısık ateşte fıstıkların ve irmiğin rengi koyulaşana kadar kavurmalısınız.
-
Yeterince kavurup kavurmadığınızı fıstıkların renginden anlayabilirsiniz. Çok yakmadan, güzel bir kahverengi renk alıncaya kadar kavurun. Yaklaşık 40 dakika sürüyor.
-
İrmik kavrulurken başka bir kaseye süt, su ve şekeri koyup karıştırın. Kavrulan irmiğin üzerine bu karışımı boşaltıp kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynayınca kapağını kapatıp, pişirmeye bırakın. Suyunu çekip pilav gibi bir kıvam alınca altını kapatın ve demlenmesi için 7-8 dakika bekletip servis yapın.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

AKP’ye kalelerinde büyük şok!

Türkiye'de en çok beğenilen siyasetçi belli oldu!

Firari meşhur gizli tanık Türkiye’ye gelmek istedi!..

Yerel yönetimde büyük değişim: 51 ile Büyükşehir statüsü geliyor!

İmamoğlu ve Erdoğan anketi: Seçim ilk turda bitiyor!

Bu memleket bizim!

Savunma Sanayiinde bir şüpheli ölüm daha

Hizmet için değil, faiz için vergi ödüyoruz

Anneler Günü'nde yaşamına son veren genç kadının notları ortaya çıktı

Meksika donanmasına ait gemi Brooklyn Köprüsü’ne çarptı!
