Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,2401
Dolar
Arrow
34,4862
İngiliz Sterlini
Arrow
43,5545
Altın
Arrow
2962,0000
BIST
Arrow
9.429

Evde ramazan pidesi hazırlama rehberi

Ramazan pidesi, Türk mutfağında yer alan, Ramazan ayına özgü olan bir çeşit mayalı ve yassı ekmektir. Pide, özellikle Ramazan aylarında iftar ve sahur sofralarında tercih edilen bir ekmek türüdür. Peki, evde ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte pratik tarifi...

Evde ramazan pidesi hazırlama rehberi

Güllaç tatlısı ile birlikte ramazan ayının simgelerinden biri olan ramazan pidesi, her kesimden insanın severek tükettiği lezzetler arasında yer alıyor. 

Pide kuyruğuna girmekten keyif almayanlar ramazan pidesini evde de hazırlayabilir.

PİDE MALZEMELER

  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı su
  • Susam veya çörek otu

RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

  • Ilık suya maya ve toz şekeri ekledikten sonra karıştırın. Birkaç dakika bekledikten sonra üzerine sıvı yağı ve sütü ilave edin.
  • Unu ve tuzu da ekledikten sonra pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamur uygun kıvama gelince ikiye ayırın.
  • Hamurların üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat kadar oda sıcaklığında mayalandırın.
  • Hamur dinlenirken üzerine süreceğiniz sos için yoğurt, yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpın.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt serip hamuru buraya aktarın. Elinizi yağlayıp hamura ellerinizle pide şekli verin. 
  • Hamurlarınızı bu şekilde 15 dakika da tepside mayalandırın.
  • Bu sırada fırını 180  dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Mayalanan pidelerin üstlerini bıçağın ucuyla çizerek baklava deseni verin.
  • Hazırladığınızı yoğurtlu karışımı pidelerinizin üzerine sürün.
  • Son olarak üzerine susam veya çörekotu ekleyin. 
  • Pideleriniz kabarıp kızardığında pişmiş demektir.

Haber Kaynağı : 12punto

Ramazan ayı ramazan pidesi pide