Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,2401
Dolar
Arrow
34,4862
İngiliz Sterlini
Arrow
43,5545
Altın
Arrow
2962,0000
BIST
Arrow
9.351

Ezilmiş Çıtır Havuç nasıl yapılır?

Son dönemde çeşitli restoranlarda atıştırmalık olarak servis edilmeye başlanan ezilmiş çıtır havuç, evde de yapılabiliyor. Peki, ezilmiş çıtır havuç yapmanın püf noktası neler?

Ezilmiş Çıtır Havuç nasıl yapılır?

Ezilmiş çıtır havuç tarifi ev hanımları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından araştırılıyor.

Ezilmiş Çıtır Havuç için tarif;

Malzemeler:

• 5 adet iri havuç
• 3-4 yk zeytinyağı
• Rendelenmiş parmesan, kaşar, tulum
• Baharatlar; Kekik, kırmızı toz biber, kara biber, sarımsak tozu, zerdeçal, tuz (arzu ettiğiniz baharatları kullanabilirsiniz)

Yoğurt sos;

• 2 yk yoğurt
• 2 yk labne
• 1 diş ezilmiş sarımsak
• Tuz
• Dere otu (opsiyonel)

Ezilmiş Çıtır Havuç Yapılışı:

-Havuçları videoda olduğu gibi silindirler halinde doğramak ve yumuşayana kadar haşlamakla başlıyoruz.

-Haşlanan havuçları pişirme kağıdının üzerine alıp bardak yardımıyla eziyoruz.

-Ezilen havuçların üzerine peynir rendeleyip baharat ve yağı serpiştiriyoruz.

-180 derecede alt üst ısınan fırına çıtır çıtır olana kadar gönderiyoruz. Airfryerda da pişirebilirsiniz.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

airfryer Ezilmiş Çıtır Havuç yemek sağlıklı yemek