Ezilmiş Çıtır Havuç nasıl yapılır?
Son dönemde çeşitli restoranlarda atıştırmalık olarak servis edilmeye başlanan ezilmiş çıtır havuç, evde de yapılabiliyor. Peki, ezilmiş çıtır havuç yapmanın püf noktası neler?
Ezilmiş çıtır havuç tarifi ev hanımları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından araştırılıyor.
Ezilmiş Çıtır Havuç için tarif;
Malzemeler:
• 5 adet iri havuç
• 3-4 yk zeytinyağı
• Rendelenmiş parmesan, kaşar, tulum
• Baharatlar; Kekik, kırmızı toz biber, kara biber, sarımsak tozu, zerdeçal, tuz (arzu ettiğiniz baharatları kullanabilirsiniz)
Yoğurt sos;
• 2 yk yoğurt
• 2 yk labne
• 1 diş ezilmiş sarımsak
• Tuz
• Dere otu (opsiyonel)
Ezilmiş Çıtır Havuç Yapılışı:
-Havuçları videoda olduğu gibi silindirler halinde doğramak ve yumuşayana kadar haşlamakla başlıyoruz.
-Haşlanan havuçları pişirme kağıdının üzerine alıp bardak yardımıyla eziyoruz.
-Ezilen havuçların üzerine peynir rendeleyip baharat ve yağı serpiştiriyoruz.
-180 derecede alt üst ısınan fırına çıtır çıtır olana kadar gönderiyoruz. Airfryerda da pişirebilirsiniz.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Emekli ve memura yapılacak zam oranı açıklandı
Ela Rümeysa Cebeci'nin telefonunda neler çıktı?
Bu kez hem AKP hem de CHP kaybetti
Ela Rümeysa Cebeci yıllar önce Erdoğan'ın gezisine de katılmış
Emniyette Süleyman Soylu operasyonu mu?
Mehmet Akif Ersoy ile birlikte seks partilerine katılan kişi konuştu
Mehmet Akif Ersoy'un ardından ağır abi operasyonu gelecek
Kocaeli'deki silahlı saldırıda biri futbolcu 3 kişi yaralandı
CHP'li Bağcıoğlu'dan kritik İHA açıklaması
Ali Yerlikaya'nın koltuğu sallanıyor mu?