Ezilmiş Çıtır Havuç nasıl yapılır?
Son dönemde çeşitli restoranlarda atıştırmalık olarak servis edilmeye başlanan ezilmiş çıtır havuç, evde de yapılabiliyor. Peki, ezilmiş çıtır havuç yapmanın püf noktası neler?
Ezilmiş çıtır havuç tarifi ev hanımları ve sosyal medya kullanıcıları tarafından araştırılıyor.
Ezilmiş Çıtır Havuç için tarif;
Malzemeler:
• 5 adet iri havuç
• 3-4 yk zeytinyağı
• Rendelenmiş parmesan, kaşar, tulum
• Baharatlar; Kekik, kırmızı toz biber, kara biber, sarımsak tozu, zerdeçal, tuz (arzu ettiğiniz baharatları kullanabilirsiniz)
Yoğurt sos;
• 2 yk yoğurt
• 2 yk labne
• 1 diş ezilmiş sarımsak
• Tuz
• Dere otu (opsiyonel)
Ezilmiş Çıtır Havuç Yapılışı:
-Havuçları videoda olduğu gibi silindirler halinde doğramak ve yumuşayana kadar haşlamakla başlıyoruz.
-Haşlanan havuçları pişirme kağıdının üzerine alıp bardak yardımıyla eziyoruz.
-Ezilen havuçların üzerine peynir rendeleyip baharat ve yağı serpiştiriyoruz.
-180 derecede alt üst ısınan fırına çıtır çıtır olana kadar gönderiyoruz. Airfryerda da pişirebilirsiniz.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik'in odasının fotoğrafları
Semih Çelik, o gün mahalle esnafına bunu sormuş!
Fatih'teki vahşette yeni ayrıntı ortaya çıktı
İki genç kız vahşice katledilmişti: Dört büyükler kampanya başlattı
Paylaştığı video üzerinden uğradığı şantajı ifşa etti
Cumhurbaşkanlığı seçim anketinde çarpıcı İmamoğlu ayrıntısı
Burası bizim değil, bizi öldürmek isteyenlerin ülkesi
Asayişe bir de buradan bakalım
Erdoğan, İmamoğlu, Yavaş, Demirtaş... Kim birinci çıktı?
Şükran Ovalı'yı Erşan Kuneri 2'ye Fenerbahçe için mi aldı?