Kivi meyvesinin yararları neler, besin değeri yüksek midir?
Kivi meyvesi, içerdiği A, E, K vitaminleri, kalsiyum, çinko, magnezyum minerallerinin yanı sıra yüksek lif barındırmasıyla ön plana çıkıyor. Kivi meyvesinin yararları neler, besin değeri yüksek midir? İşte kiviye dair merak edilenler...
Ülkemizde Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nde yetiştirilen kivi, içerdiği A vitamini sayesinde göz sağlığına katkıda bulunurken E vitamini ile de cilt dokusunun yumuşak ve pürüzsüz olmasına yardımcı oluyor.
Tarih boyunca yapılan bilimsel araştırmalar kivinin insan sağlığına çok sayıda olumlu etkisi olduğunu ortaya koydu.
KİVİNİN FAYDALARI:
- Kalp ve damar sağlığını destekler.
- Kanseri önler.
- Sindirim sistemini güçlendirir.
- Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
- Diyabeti önler.
- Cildi nemlendirir.
- Bebeğin gelişimine katkıda bulunur.
KİVİ BESİN DEĞERİ:
A vitamini: 4 µg
E vitamini: 0.03 mg
K vitamini: 40.3 µg
C vitamini: 92.7 mg
E vitamini: 1.46 mg
Protein: 1.15 g
Yağ: 0.52 gr
Kalsiyum: 34 mg
Demir: 0.31 mg
Magnezyum: 17 mg
Fosfor: 35 mg
Potasyum: 312 mg
Sodyum: 3 mg
Çinko: 0.15 mg
Bakır: 0.13 mg
Karoten: 52 µg
Lutein ve zeaksantin: 120 µg
Folat: 25 µg
Kolin: 7.8 mg
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
O parmağın sallanacağı öyle çok şey var ki!..
‘Türkiye’nin sorunlarını hangi parti çözer?’ anketinden çarpıcı sonuç!
Resmî Gazete / 10-16 Kasım 2025
Gazetecilere hukuksuz suçlamalar ve Nagehan Alçı
Kadın, İslam ve bakış açısı
Cumhuriyetin felsefesi ve erdemi
Emrivaki yaptı, AKP, MHP’yi kaybetmemek için 'tamam' dedi
Kılıçdaroğlu, Soylu, İnce, Binali Yıldırım ve Perinçek’i buluşturan düğün
CHP'nin İBB iddianamesi tepkisine MHP medyasından yanıt
Adana'da öğretmen skandalı: Gizli kamera ile kayıt yapan öğretmen tutuklandı