Kivi meyvesinin yararları neler, besin değeri yüksek midir?
Kivi meyvesi, içerdiği A, E, K vitaminleri, kalsiyum, çinko, magnezyum minerallerinin yanı sıra yüksek lif barındırmasıyla ön plana çıkıyor. Kivi meyvesinin yararları neler, besin değeri yüksek midir? İşte kiviye dair merak edilenler...

Ülkemizde Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nde yetiştirilen kivi, içerdiği A vitamini sayesinde göz sağlığına katkıda bulunurken E vitamini ile de cilt dokusunun yumuşak ve pürüzsüz olmasına yardımcı oluyor.
Tarih boyunca yapılan bilimsel araştırmalar kivinin insan sağlığına çok sayıda olumlu etkisi olduğunu ortaya koydu.
KİVİNİN FAYDALARI:
- Kalp ve damar sağlığını destekler.
- Kanseri önler.
- Sindirim sistemini güçlendirir.
- Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
- Diyabeti önler.
- Cildi nemlendirir.
- Bebeğin gelişimine katkıda bulunur.
KİVİ BESİN DEĞERİ:
A vitamini: 4 µg
E vitamini: 0.03 mg
K vitamini: 40.3 µg
C vitamini: 92.7 mg
E vitamini: 1.46 mg
Protein: 1.15 g
Yağ: 0.52 gr
Kalsiyum: 34 mg
Demir: 0.31 mg
Magnezyum: 17 mg
Fosfor: 35 mg
Potasyum: 312 mg
Sodyum: 3 mg
Çinko: 0.15 mg
Bakır: 0.13 mg
Karoten: 52 µg
Lutein ve zeaksantin: 120 µg
Folat: 25 µg
Kolin: 7.8 mg
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

TSK’da yeni 'Vesayet'!..

Erdoğan'ın belediyeleri ele geçirme planı belli oldu: Kimsenin haberi yok!

Süleymancılar cemaatinde 'miras' ve 'cinayet' iddiası !

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hâlâ 'resmen' yaşıyor

Ne Koç, Ne Sabancı... 'Nas Ekonomisi' en çok ona yaradı

İstanbul 19 Mayıs konser ve etkinlik takvimi 2025

İktidarın masasına gelen anketi açıkladılar

Atatürk’ün 1927’deki seri fotoğraf çekimine ait görüntüleri ortaya çıktı

19 Mayıs 2025 gazete manşetleri

Artık onlara da maaş bağlanacak! Yasal düzenleme yolda
