Kivi meyvesinin yararları neler, besin değeri yüksek midir?
Kivi meyvesi, içerdiği A, E, K vitaminleri, kalsiyum, çinko, magnezyum minerallerinin yanı sıra yüksek lif barındırmasıyla ön plana çıkıyor. Kivi meyvesinin yararları neler, besin değeri yüksek midir? İşte kiviye dair merak edilenler...
Ülkemizde Karadeniz ve Marmara Bölgesi'nde yetiştirilen kivi, içerdiği A vitamini sayesinde göz sağlığına katkıda bulunurken E vitamini ile de cilt dokusunun yumuşak ve pürüzsüz olmasına yardımcı oluyor.
Tarih boyunca yapılan bilimsel araştırmalar kivinin insan sağlığına çok sayıda olumlu etkisi olduğunu ortaya koydu.
KİVİNİN FAYDALARI:
- Kalp ve damar sağlığını destekler.
- Kanseri önler.
- Sindirim sistemini güçlendirir.
- Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
- Diyabeti önler.
- Cildi nemlendirir.
- Bebeğin gelişimine katkıda bulunur.
KİVİ BESİN DEĞERİ:
A vitamini: 4 µg
E vitamini: 0.03 mg
K vitamini: 40.3 µg
C vitamini: 92.7 mg
E vitamini: 1.46 mg
Protein: 1.15 g
Yağ: 0.52 gr
Kalsiyum: 34 mg
Demir: 0.31 mg
Magnezyum: 17 mg
Fosfor: 35 mg
Potasyum: 312 mg
Sodyum: 3 mg
Çinko: 0.15 mg
Bakır: 0.13 mg
Karoten: 52 µg
Lutein ve zeaksantin: 120 µg
Folat: 25 µg
Kolin: 7.8 mg
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Katilin evinden çıkanlar şoke etti...
Babasının ifadeleri ortaya çıktı
İkbal ve Ayşenur son yolculuklarına uğurlandı
İşte İstanbul'un zemini en çürük ilçeleri
Kredi Kartı faiz oranlarında yeni düzenleme
Haiti'de çeteler, sokakları ateşe verdi
İki kadını öldüren katilin evinden çıkan kitaptaki detaylar
İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik'in odasının fotoğrafları
Bosna'da yaşanan sel felaketinde neler oldu?
Tanımlar Sözlüğü