Yılda 30 ton tüketiliyor: Kobe eti özellikleri
Kobe eti, Japonya'nın Hyōgo prefektörlüğünde yetiştirilen Tajima sığırından elde edilen bir ettir. Tadı, hassasiyeti, yağlı ve iyi damarlı dokusuyla pahalı ve değerli bir ettir. Kobe eti nasıl pişirilir, özellikleri nelerdir? İşte cevabı...
Kobe eti dünyanın en iyi ve en pahalı yiyeceği olarak gösterilmektedir. Yılda 30 ton tüketildiği tahmim edilmektedir.
Yağlı et olduğundan uzun süre pişirilmesi önerilmiyor ve kızgın tavada iki yüzü kısa süreli olarak pişirilmesi uygun görülüyor.
Bu pişirme tekniği ile et dıştan pişirilip etin suyunu tutması sağlanıyor.
Japon mutfağında ise yaygın pişirme şekli teppenyaki ile yani demir tava (döküm tava) kullanılarak yapılıyor.
KOBE ETİ ÖZELLİKLERİ
- Kobe etinde ayrıca tekli doymamış yağlar ve omega 3 değeri fazla bulunuyor, yağ dokusunun oluşabilmesi için sığırlara günde 20 litre arpa suyu içiriliyor.
- Hayvanların besin kaynakları arasında beslendiği otlar dışında arpa, buğday lifi de veriliyor. Ayrıca hayvanların yanına motorlu araçla yaklaşılması yasaktır.
- Sessiz ve sakin bir ortamda yetiştirilmesi gerekir. Kobe bifteğindeki yağ oranı %25 - 50 arasıdır.
- Kolesterol seviyesi düşük değerlere sahip Kobe etinin yağları ete lezzetini veren en önemli özelliğidir.
- Sığırlar 2 -2,5 yıl yerlerinden hiç kıpırdamadan beslenerek kesime hazır hale gelirler.
- Sığırlara yapılan sake masajı da bu et ile ilgili ayırıcı bakım özelliklerinden biridir. Sığırların sırt kısmına özel eldivenlerle masaj yapılarak et ve derilerine özel bakım yapılmış oluyor. Bu da Japonların bu işte ne kadar titiz olduklarının en büyük göstergelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.
- Ayrıca kobe eti icin sığır bakımı ne kadar zahmetli olsa da satısından çok fazla kar edildiği için bütün zahmetlere değiyor
- Kobe eti dışardan farkedilir düzeyde belirgin bir görünüme sahiptir.
- Dışı bariz beyaz marble denilen mermer görünümü vardır çizgi şeklinde uzunlamasına etin içini çevreleyen görüntüsü ete asıl lezzetini veren kısmını oluşturur, diğer sığır etlerinin çevresinde biriken yağ oranı Kobe etinde etin her yerine nüfuz etmiştir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Hasan Arat'tan Fenerbahçe'ye Rafa Silva'lı 'Talisca' yanıtı
Ebru Baki Sözcü'den ayrıldı mı?
Fenerbahçe En-Nesyri için Al-Nassr'den gelen rekor bonservisi reddetti
İUP maaşı ödeme tarihi ne zaman? İUP maaşları ne zaman yatacak?
21 Kasım Perşembe maç programı: Bugün maç var mı, hangi maçlar var, saat kaçta?
22 Kasım 2024 burç yorumları
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
Yenidoğan Çetesi üyesi Renas Kılıç'tan skandal itiraf
Bu akşam TV'de ne var? 21 Kasım Perşembe TRT 1, Kanal D, Star TV, Show TV, ATV
BEDAŞ 22 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı