Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,0649
Dolar
Arrow
34,5203
İngiliz Sterlini
Arrow
43,3466
Altın
Arrow
3019,0000
BIST
Arrow
9.596

Ailesi mahkemeye başvurmuştu: Yılmaz Güney'in davasının yeniden görülme talebine mahkemeden ret

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Yılmaz Güney’in ailesinin Hakim Sefa Mutlu’ya yönelik cinayetten yargılanıp mahkumiyet aldığı davanın yeniden görülmesine yönelik başvurusunu reddetti. Yılmaz Güney'in ailesinin karara itiraz edeceği öğrenildi.

Ailesi mahkemeye başvurmuştu: Yılmaz Güney'in davasının yeniden görülme talebine mahkemeden ret

Yönetmen, oyuncu ve senarist Yılmaz Güney’in ailesinin, Güney’in Hakim Sefa Mutlu’yu öldürmekten 18 yıla çarptırıldığı Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın yeniden görülmesi, Sefa Mutlu’nun mezarının açılarak, otopsi yapılması talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Yılmaz Güney'in ailesi, avukatları Bişar Abdi Alınak aracılığıyla Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurmuştu. Dilekçede davanın yeniden görülmesi ve Hakim Sefa Mutlu'nun mezarının açılıp otopsi yapılması istenmişti.

'İTİBAR SUİKASTİ' VURGUSU

Başvuru metninde, 1976 tarihli mahkumiyet kararı üzerinden Yılmaz Güney'in bir hakim katili olarak gösterildiği, bu şekilde de 'itibar suikastına' uğratıldığı belirtilmişti.

DOSYAYA YENİLİK KATMAYACAĞI İFADE EDİLDİ

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Yılmaz Güney’in ailesinin talebini geri çevirdiğini yazdı.

Saymaz'ın aktardığına göre, kararda, olayın üzerinden 50 yıl geçtiği, tüm yargısal süreçlerin tamamlandığı, mezarın açılmasının dosyaya yenilik katmayacağı ifade edildi.

Güney’in silahı bilinçli ateşlediği ve meşru müdafaa şartlarının oluşmadığı ifade edildi.

Aile bu karara itiraz edecek.

NE OLMUŞTU?

Yılmaz Güney, 13 Eylül 1974’te "Endişe" filminin çekimi için gittiği Adana'nın Yumurtalık ilçesinde hakim Sefa Mutlu’yu öldürdüğü gerekçesiyle 19 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. 

Cezasını tamamlamak için Isparta Yarı Açık Cezaevine gönderilen Güney, 9 Ekim 1981’de cezaevinden izinli olarak çıktı. 

Fransa’ya gitti ve bir daha geri dönemedi. 1982’de yurttaşlıktan çıkarılan Güney, 1984’te kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Yılmaz Güney Yönetmen mahkeme