Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Almanya'ya 127 yıl önce kaçırılan eserler Nijerya'ya iade edildi

Almanya'ya 127 yıl önce kaçırılan Benin Krallığı dönemine ait tarihi eserler Nijerya'ya iade edildi. Nijerya, sömürge döneminde kaçırılan tarihi eserlerin geri getirilmesi konusundaki ısrarını sürdürse de İngiltere başta olmak üzere bazı ülkeler, tarihi eserlerin iade edilmesi fikrine pek sıcak bakmıyor.

Almanya'ya 127 yıl önce kaçırılan eserler Nijerya'ya iade edildi

Nijerya Ulusal Müzeler ve Anıtlar Komisyonu Genel Müdürü Olugbile Holloway, Almanya'ya kaçırılan Benin Krallığı döneminde ait tarihi eserlerin Edo eyaletindeki yetkililere teslim edildiğini belirtti.

Holloway, teslim edilen eserler arasında 1897'de yurt dışına kaçırılan bronzlar ve kraliyet tabureleri bulunduğunu kaydetti. 

Tarihi eserlerin müzede sergileneceğini aktaran Holloway, kültür ve mirasın canlandırılması, sergilenmesi konusunda çalışmaların süreceğini vurguladı. 

'İADE' FİKRİNE SICAK BAKILMIYOR

Sömürge öncesi ve sömürge döneminde Nijerya'ya ait yüzlerce tarihi eser, ABD ve Avrupa ülkelerindeki çeşitli müzelerde sergileniyor.

Nijerya, sömürge döneminde kaçırılan tarihi eserlerin geri getirilmesi konusundaki ısrarını sürdürse de İngiltere başta olmak üzere bazı ülkeler, tarihi eserlerin iade edilmesi fikrine pek sıcak bakmıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Almanya tarihi eser Nijerya