Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

BBC muhabiri: Banksy evimin duvarına resim yapınca meşhur oldum

Gazeteci Carlos Serrano, Banksy'nin çizdiği resimden sonra evinin ziyaretçi akınına uğradığını anlattı. İnsanların evi hakkında ticari öneriler bile vermeye başladıklarını anlatan Serrano, "Daireyi Airbnb'ye koymamı istediler. Dünyanın dört bir yanından insanlarla, bu vesileyle irtibat kurmaya başladım" dedi.

BBC muhabiri: Banksy evimin duvarına resim yapınca meşhur oldum

BBC muhabiri Carlos Serrano, Londra'da Hornsey Road'daki evinin bitişiğindeki duvara dünyanın en ünlü sokak sanatçısı Banksy’nin son eserini çizmesiyle gündelik hayatının birdenbire nasıl değiştiğini kaleme aldı.

Duvar resminin ortaya çıktığı pazar gününden bu yana akın akın eseri görmeye gelen insanların penceresinin altında toplandığını ve eserin önünde fotoğraf çektirmek istediğini söyleyen Serrano, "Londra sakinlerini sosyal hayatta ciddi yüz ifadeleriyle görmeye alışmış" olduğunu belirterek "birdenbire soru yağmuruna tutan yabancı kişilerle sohbet ederken buluyorum kendimi." dedi.

'DAİREYİ AİRBNB'YE KOYMAMI ÖNERENLER VAR'

"Bahçeme girmesine izin verdiklerimden bazıları da nezaket ve ne yapacağını bilememekle karışık bir ruh haliyle, çocukları aracılığıyla bana 5 sterlin bahşiş vermek istiyor" diyen Serrano, "Bir an kiramın bu duvar resmi nedeniyle uçabileceğini düşünsem de sonra vicdanım devreye giriyor ve uzatılan parayı reddediyorum. Çocuklara dairemin yanındaki dükkandan kendilerine şeker almalarını söylüyorum" ifadelerini kullandı.

BBC muhabiri Serrano, evin Banksy'nin eseriyle birlikte artan değeri hakkında ticari tavsiyeler de almaya başladığını ekledi ve "Para konusunda burnu benden daha iyi koku alan biri, daireyi Airbnb'ye koymamı öneriyor; "Orijinal bir Banksy ile dekore edilmiş güzel daire" diye reklam verebileceğimi öneriyor. Hayır, Banksy'yi resmi yaparken görmedim. Duvar resmini çizdiğinde evde değildim." dedi.

'NORVEÇLİ BİR KADIN BANA GELİP...'

Dairesinin turistik bir cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen Serrano, Japonya ve Almanya medyasının da aralarında olduğu dört yayın organına röportaj verdiğini belirterek "Avustralyalı bir adam bana çektiği polaroid bir fotoğraf karesi hediye etti." dedi.

Dünyanın dört bir yanından insanlarla, bu vesileyle irtibat kurmaya başladığını söyleyen BBC muhabiri, "TikTok'ta canlı yayın yapan Meksikalı bir gencin takipçileriyle etkileşime giriyorum. Benim gibi Kolombiyalı olan bir kadın, eğer benim yerimde olsa çoktan fast food ve bira satmaya başlamış olacağını söylüyor. Londra'da yalnızca sekiz saat kalacak olan Norveçli bir kadın, bu süreyi mahalleme gelip resmi görmeye ayırdığını söylüyor." diye konuştu. 


Haber Kaynağı : 12punto

Airbnb Banksy BBC Carlos Serrano

İlgili Haberler