Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Berlin Film Festivali yönetimi, AfD partisi üyelerine gönderdiği daveti geri çekti

Berlinale yönetimi, aşırı sağcı AfD Partili siyasetçilere festivalin açılışına katılmaları için gönderilen davetiyelerin iptal edildiğini duyurdu. Festival, aşırı sağa karşı çabaların "Berlinale'nin DNA'sının parçası" olduğunun altını çizdi.

Berlin Film Festivali yönetimi, AfD partisi üyelerine gönderdiği daveti geri çekti

Almanya'nın başkenti Berlin'de 15-25 Şubat tarihlerinde düzenlenecek 74. Uluslararası Berlin Film Festivali'nin (Berlinale) yönetimi, aşırı sağcı ve popülist Almanya için Alternatif (AfD) Partili siyasetçilere festivalin açılışına katılmaları için gönderilen davetiyelerin iptal edildiğini açıkladı.

Açıklamada, "Berlinale yönetimi bugün daha önce davet edilen beş AfD'li siyasetçinin davetini iptal etme kararı aldı." ifadesine yer verildi.

AYRIMCI TUTUMLARI ENDİŞEYLE TAKİP EDİLİYOR

Özgür ve hoşgörülü bir toplum ve aşırı sağa karşı çabaların Berlinale'nin DNA'sının bir parçası olduğunun vurgulandığı açıklamada, Berlinale yönetiminin, Almanya'da antisemitizmin, Müslüman karşıtlığının, nefret söyleminin ve başka demokrasi karşıtı ve ayrımcı tutumların artmasını endişeyle takip ettiğini defalarca aktardığı bildirildi.

'AFD'Lİ SİYASETÇİLERİN DAVETİYELERİNİ İPTAL ETTİK'

Açıklamada, AfD'nin ve bu partinin çok sayıda üyesi ve milletvekilinin demokrasinin temel değerleriyle çelişen görüşlere sahip olduğu ifade edildi.

Festivalin yöneticileri Carlo Chatrian ve Mariette Rissenbeek de yaptıkları ortak açıklamada, özellikle AfD ile ilgili son dönemde ortaya çıkan bilgiler ışığında demokrasiden yana bir tutum sergilemenin önemli olduğunu belirterek, "Bu nedenle bugün, daha önce davet edilen tüm AfD'li siyasetçilerin davetiyelerini yazılı olarak iptal ettik ve Berlinale'de istenmediklerini kendilerine bildirdik." ifadelerini kullandı.

15 Şubat'ta yönetmen Tim Mielants'ın "Small Things Like These" filminin gösterimiyle başlayacak 74. Uluslararası Berlin Film Festivali kapsamında bu yıl 80 ülkeden toplam 233 film gösterilecek.


Haber Kaynağı : 12punto

Almanya Berlin Film Festivali Berlinale AfD

İlgili Haberler