Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

CSO Ada Ankara'da bu hafta gerçekleşecek etkinlikler belli oldu

Başkent’in kültür ve sanat adası CSO Ada Ankara, 4-10 Mart tarihleri arasında renkli programıyla sanatseverlerle buluşuyor.

CSO Ada Ankara'da bu hafta gerçekleşecek etkinlikler belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Pazartesi Konserleri kapsamında, Yusuf Çelik'in viyolonsel çello ve Tolga Atalay Ün'ün piyano performansı eşliğinde, dinleyicileri müzikal bir ziyafete çıkaracak.

Programda Cesar Franck'ın viyolonsel ve piyano için bestelediği ‘La minör Sonatı’ ile Sergei Rachmaninoff'un viyolonsel ve piyano için bestelediği ‘Sol minör Sonatı’ seslendirilecek. Bu özel resital 4 Mart Pazartesi saat 20:00’de CSO Ada Ankara Mavi Salon’da Ankaralı müzikseverlerin beğenisine sunulacak. 

BURHAN ÖÇAL TRIO - DOĞU BATI İLE BULUŞUYOR

Du¨nyaca ünlü perku¨syon virtu¨özu¨ Burhan Öçal, du¨nyanın en önemli Rahmaninov yorumcularından biri olarak gösterilen Ukraynalı u¨nlu¨ piyanist Alexey Botvinov ve du¨nya çapında ses getiren projelere imza atmış çellist Sedef Erçetin ile birlikte klasik müzikte piyanonun başyapıtlarını oryantal bir ritim ile buluşturacak.

‘Burhan Öçal Trio - Doğu Batı’yla Buluşuyor’, ilk kez 6 Mart Çarşamba saat 20:00’de CSO Ada Ankara Ana Salon’da müzikseverlerin beğenisine sunulacak. Bach, Beethoven, Rahmaninov, Mussorgsky, Prokofiev ve Philip Glass gibi önemli bestecilerin seçkin eserlerinin bambaşka bir yaklaşımla seslendirileceği bu konserde, doğuyla batının sentezlendiği sıradışı müzikal bir deneyim sunulacak. 

KADININ SENFONİSİ

Şef Zafer Gündoğdu yönetimindeki ağırlıklı olarak kadın sanatçılardan oluşan orkestra, Türk müziği eserlerini 7 Mart Perşembe saat 20:00’de CSO Ada Ankara Ana Salon’da seslendirecek. Orkestraya solistler Zeynep Başkan ve Şebnem Hassanisoughi eşlik edecek. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI - KERSON LEONG

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Şef Matthew Coorey yönetiminde, dünyaca ünlü kemancı Kerson Leong'un eşlik edeceği bir konserle müzikseverlerin karşısına çıkacak. Programın ilk bölümünde Gustav Mahler'in ‘Blumine’ eseri yer alırken, konser Erich Wolfgang Korngold'un ‘Re Majör Op.35’ Keman Konçertosu ile devam edecek.

8 Mart Cuma saat 20:00’de Ana Salon’da gerçekleşecek konserin finalini Anton Dvorak'ın ‘Yeni Dünya’dan’ Senfoni No.9 Mi Minör Op.95 eseri ile yapacak olan orkestra, dinleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

ANKARA DEVLET TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU - KADININ TÜRKÜSÜ

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, 8 Mart Cuma saat 20:00'de Tarihi Salon’da düzenleyeceği özel konserde, yüzlerce yıl öteden gelen Türk töresini ve sosyal açıdan kadınlara verdiği değeri türkülerinde ifade edecek. Bu anlamlı etkinlikte solist olarak Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları Ertan Çıngı, Pelin Karakuş, Gülderen Yavuz, Senem Gül, Leyla Ünal, Sena Yıkıcı, Fatma Nur Akay, Yıldız Çam Özdemir ve Zeynep Koparal yer alacaklar.

DEVLET ÇOKSESLİ KOROSU - AYDINLIK GECE

Devlet Çoksesli Korosu, Frankfurt Goethe Üniversitesi Müzik Direktörü ve Camerata Musica Limburg Korosu şefi Jan Schumacher eşliğinde, Alman Romantik Dönem seçkilerinden oluşan ‘Aydınlık Gece’ isimli bir konsere imza atacak.

9 Mart Cumartesi saat 20:00’de CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da Ankaralı müziksever ile buluşacak konserde, Johannes Brahms ve Franz Schubert'in eserlerinin ağırlıklı olduğu bir program sunulacak.

Filiz Balkız ve Gülce Sevgen’in piyano ile eşlik edeceği konserde, Johannes Brahms'ın ‘Ein dunkeler Schacht ist Liebe’ adlı eseri seslendirilecek. 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

CSO Ada Ankara konser