Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6590
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0268
Altın
Arrow
2922,0000
BIST
Arrow
9.109

'Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde', Artİstanbul Feshane'de açıldı

'Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde' sergisi, Artİstanbul Feshane'de açıldı. Sergi, 19 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

'Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde', Artİstanbul Feshane'de açıldı

Artİstanbul Feshane, dünyanın en önemli sanat kurumlarından Britanyalı Tate'yi ağırlıyor.

Tate'in İBB Kültür ve İBB Miras'ın katkılarıyla Türkiye'ye gelen koleksiyonu 'The Dynamic Eye: Beyond Op and Kinetic Art (Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde) sergisiyle 23 Ocak-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Sergide aralarında Alexander Calder, Frank Stella, Victor Vasarely, Lygia Clark, Liliane Lijn, Julio Le Parc, Jesus Rafael Soto, Kenneth Noland, Helio Oiticica gibi sanatçıların da bulunduğu çok disiplinli özel bir seçki bulunuyor.

21 ülkeden 57 sanatçının 95 eserinin yer aldığı serginin küratörlüğünü Londra'da bulunan Tate Modern'in Sergiler ve Uluslararası Sanat Küratörü Valentina Ravaglia üstleniyor. 

'TARİHİ BİR AN'

İBB Kültür Daire Başkanı Volkan Aslan, "Tate sergisi ve iş birliğimiz muazzam bir mutluluk yaratıyor. Ekip arkadaşlarımla göz göze geliyorum. Her zaman yaptığımız için arkasında böyle gülümseyerek ve o coşkunlukla olamayabilirsiniz ama bugün gerçekten hepimiz açısından tarihi bir an ve tarihi bir zaman.

O yüzden çok uzun süredir çalıştığımız, çok uzun süredir arkadaşlarımızın emek harcadığı bir güzel bir sergi arefesindeyiz. O yüzden ben tüm emek harcayan arkadaşlarıma sizlerin önüne teşekkür etmek istiyorum" açıklamasını yaptı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde Artİstanbul Feshane