Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Dövme tutkunlarını buluşturacak festival İstanbul'da gerçekleşecek

Dünyanın ve Türkiye’nin en deneyimli dövme sanatçıları, bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan 'İstanbul Tattoo Convention' da dövme tutkunları ile buluşacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ağırlıklı olarak kadınların güzel görünmek amacıyla el ve yüzlerine yaptırdıkları 'dek' adıyla bilinen yöresel dövmelerde sergilenecek.

Dövme tutkunlarını buluşturacak festival İstanbul'da gerçekleşecek

Festivalin en önemli sürprizi Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ağırlıklı olarak kadınların güzel görünmek amacıyla el ve yüzlerine yaptırdıkları 'dek' adıyla bilinen yöresel dövmeler olacak.

Bunun yanı sıra festivale katılacak olanlar ünlü antropolog Ahmet Yavuklu’nun dövme seminerini dinleme ve izleme imkanı bulacaklar.

Güneydoğulu dövme yapan kadınlar, gençliklerinde büyüklerinden öğrendikleri gibi yeni doğum yapmış annelerin anne sütünü, odun isi ile karıştırarak elde ettikleri malzemeleri iğne ile ellerine, yüzlerine ve bacaklarına işleyerek köylerindeki genç erkeklerin kalplerini kazanmaya çalıştıklarını söylüyor.

O dönemde dövmeleri totem, koruyucu ya da şans getirmesi amacı ile yapan Güneydoğulu yaşlı kadınlar, Cuma günü saat 15.00’de dövme tutkunlarına geleneksel yöntemlerle dövme yapacaklar. 

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN DÖVME SANATÇILARI KATILACAK

Bu sene 6'ncısı Düzenlenen 'İstanbul Tattoo Convention'a, aralarında Hollywood yıldızlarının dövmelerini yapan ABD, Birezilya, Rusya, İtalya, İngiltere, Hollanda ve Almanya gibi dünyanın birçok yerinden ünlü dövme sanatçıları katılıyor.

Türkiye’nin birçok şehrinden gelen tanınmış dövme sanatçılarının da katıldığı 'İstanbul Tattoo Convention' da birçok kategori de dövme yarışmaları, yaratıcı atölyeler, seminer ve sergiler ile sektördeki son trendler ve teknikler izlenilecek.


Haber Kaynağı : 12punto

Dövme festivali yarışma Türkiye İstanbul Festival Güneydoğu Anadolu Bölgesi