Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Güneş patlaması: Almanya’da kuzey ışıkları görüldü

Güneş’te yaklaşık 20 yıl sonra ilk kez meydana elen en büyük Güneş patlaması sonucu Almanya’da jeomanyetik fırtınaların yol açtığı ışıklar astro fotoğrafçı Mehmet Ergün tarafından görüntülendi. Şiddetli jeomanyetik fırtınanın büyük ihtimalle 2 gün içinde dünyayı etkisi altına alacağını kaydeden bilim adamları, radyo ve uydu operasyonlarını potansiyel olarak bozabileceğinin altını çizdi.

Güneş patlaması: Almanya’da kuzey ışıkları görüldü

Güneş’te meydana gelen güçlü patlamanın ardından yaşanan manyetik fırtına sonucu, dünyanın birçok yerinde kutup ışıkları görüldü. Meydana gelen büyük güneş patlaması nedeniyle daha önce görülmeyen ülkelerde dahi kuzey ışıkları görülebildi. 

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından yapılan açıklamada, Güneş yüzeyindeki patlamalar nedeniyle 2005’ten bu yana ilk kez bu şiddette "Jeomanyetik Fırtına" görüldüğü bildirildi. 

Bilim adamları, bu tür şiddetli Güneş fırtınalarının nadir olduğunu ve genellikle Güneş aktivitesinin en yüksek olduğu dönemlerde gerçekleştiğini belirtiyor.

BİLİM İNSANLARI UYARDI

Şiddetli jeomanyetik fırtınanın büyük ihtimalle 2 gün içinde dünyayı etkisi altına alacağını kaydeden bilim adamları, fırtınanın iletişimi olumsuz yönde etkileyebileceği, elektrik şebekelerini, navigasyonu, radyo ve uydu operasyonlarını potansiyel olarak bozabileceği konusunda bilim insanları dikkatli olunması gerektiğini aktardı.

Almanya’nın Bad Kreuznach şehrinde astro fotoğrafçı Mehmet Ergün kuzey ışıklarını görüntüledi. Güney ve kuzey kutbu ve çevresinde görülen ışıklar Almanya’da izleyenleri kendine hayran bıraktı.


Haber Kaynağı : İHA

Almanya Bilim insanları güneş patlaması Kuzey Işıkları

İlgili Haberler