Hukuk uygulayıcıların yeni kaynağı, Adaletin Vicdanı: Gerekçeli Karar Hakkı
Cumhuriyet Savcısı Celalettin Karanfil'in uzun yıllara dayanan mesleki birikimi ve yapay zeka ile işbirliği içinde hazırladığı "Adaletin Vicdanı: Gerekçeli Karar Hakkı" adlı kitabı, Adalet Yayınevi tarafından yayımlanarak hukuk dünyasının dikkatine sunuldu.

32 yıllık bir hukukçu ve Cumhuriyet Savcısı olarak adaletin tecellisi için mücadele veren Karanfil, görev süresi boyunca yargı kararlarında ve savcılık belgelerinde gerekçeli karar hakkına yeterince riayet edilmemesini önemli bir sorun olarak gözlemlediğini belirtiyor.
Adalet Yayınevi'nden çıkan 'Gerekçeli Karar Hakkı' adlı çalışma, Türk hukukundaki anayasal, yasal ve uluslararası hukuk temelindeki yerini, işlevlerini ve özellikle uygulamada karşılaşılan yetersizlik (gerekçesizlik, şekli gerekçe, yetersiz/yarım gerekçe) sorunlarını kapsamlı bir şekilde analiz etmeyi amaçlıyor.
Cumhuriyet Savcısı Celalettin Karanfil'in kitabının temel ayırt edici özelliği, teorik akademik tartışmalara veya soyut doktrinel analizlere ağırlık vermek yerine, doğrudan Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay gibi yüksek yargı organlarının kararlarını merkeze alması.
Karanfil'in eseri, teorik bir kitaptan ziyade, uygulamaya dönük, yüksek yargı içtihatlarının ortaya koyduğu fiili durumu ve standartları yansıtan bir değerlendirme niteliğinde.
Bu kitap, başta genç hukukçular olmak üzere tüm hukuk uygulayıcılarına, gerekçeli karar hakkının önemini ve yüksek yargı içtihatları ışığında bu hakka ilişkin güncel standartları ve sorunları aktarmayı amaçlayan, pratik değeri öncelikli bir kaynak olma iddiasında.
Haber Kaynağı : 12punto
Çok Okunanlar

Ortalığı karıştıran evlilik teklifi

Gel bakalım Yiğit Bulut efendi

Yıkım günleri...

Anayasa değişikliğinin de ötesinde BOP'a hizmet eden süreç

İkinci Habur mu ikinci Mondros mu?

Gazeteler, terör örgütü PKK'nın silah bırakmasını nasıl gördü?

Parmağına krem süren vekil gündemde

Zeki, Çevik ve Ahlaklı…

Spotify'la yaşanan 'Emine Erdoğan listeleri' krizinde yeni gelişme

Uyanır mıyız?
