Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Malmö'de polisler göreve hazır: Eurovision'da 'İsrail' önlemi alınıyor

İsveç'in Malmö kenti, İsrail'in de katılacak olması nedeniyle Eurovision şarkı yarışmasına sıkı güvenlik önlemleri alarak hazırlanıyor. Yaklaşık 360 bin kişilik nüfusunu 180'den fazla ülkeden insanın oluşturduğu çok kültürlü bir kent olan Malmö'de polis ise bu göreve hazır olduğunu duyurdu.

Malmö'de polisler göreve hazır: Eurovision'da 'İsrail' önlemi alınıyor

Eurovision şarkı yarışmasının bu yılki ev sahibi Malmö, 5-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinliğe ilişkin yoğun güvenlik önlemleri alıyor.

Kur'an yakma eylemleri nedeniyle geçen Ağustos ayında güvenlik tehdidi seviyesinin yükseltildiği İsveç'te, İsrail'in Gazze'deki savaş devam ederken katılacağı Eurovision'a yönelik önlemler de sıkı tutuluyor.

Malmö kentinin güvenlik sorumlusu Ulf Nilsson, AFP'ye yaptığı değerlendirmede, "İsrail-Hamas arasındaki çatışma, İsveç'i etkileyen Ukrayna savaşı ve daha büyük bir hibrit savaş riski var, siber saldırılar var" dedi.

DW'nin haberine göre; İsveç'teki Filistinlilerin önemli bir bölümü Malmö'de yaşıyor. Bu nedenle İsrail ile Hamas arasındaki savaş Malmö'nün Eurovision hazırlıklarına farklı bir boyut kazandırıyor.

POLİSLER GÖREVE HAZIR

Yaklaşık 360 bin kişilik nüfusunu 180'den fazla ülkeden insanın oluşturduğu çok kültürlü bir kent olan Malmö'de polis ise bu göreve hazır olduğunu duyurdu.

Polis sözcüsü Niels Norling, "Dünya genelindeki çatışmaların işimizi ve Malmölülerin günlük hayatını etkilediğini görmek bizim için sık karşılaşılan bir durum" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

İsveç Malmö eurovision Eurovision Şarkı Yarışması

İlgili Haberler