Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Oyuncu Ahmet Uğurlu'nun cenaze programı belli oldu

'Tabutta Rövaşata', 'Eşref Saati', 'Behzat Ç.' ve 'Yol Ayrımı' gibi yapımlarda rol alan Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti. Uğurlu'nun cenaze programı açıklandı.

Oyuncu Ahmet Uğurlu'nun cenaze programı belli oldu

Türk sinemasının ve tiyatrosunun usta ismi Ahmet Uğurlu (71) yaşamını yitirdi.

'Tabutta Rövaşata' filminde canlandırdığı Mahsun karakteriyle adını geniş çevrelere duyuran Uğurlu'nun ölümü aile üyelerinin yanı sıra sanat ve siyaset camiasını da yasa boğdu.2

Ahmet Uğurlu, yarın (31 Mayıs 2024) Şakirin Camii'nde kılınacak öğlen namazından sonra Anadolu Hisarı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

AHMET UĞURLU KİMDİR

1952 yılında Konya’da doğan Ahmet Uğurlu, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanat hayatına Devlet Tiyatroları’nda başlayan Uğurlu, 13 yıl boyunca burada çeşitli oyunlarda yer alarak başarılı bir kariyere imza attı.

Tiyatronun yanı sıra sinema dünyasında da önemli roller üstlenen sanatçı, "Mine" filmi ile sinema kariyerine adım attı.

Ahmet Uğurlu, Derviş Zaim'in yönettiği "Tabutta Rövaşata" filminde canlandırdığı 'Mahsun' karakteri ile büyük bir çıkış yakaladı ve birçok ödül kazandı. Kariyeri boyunca Faint Sound, Avcı, Memleket Meselesi, Döngel Kârhanesi, Yol Ayrımı, ve Behzat Ç. gibi birçok dizi ve filmde rol aldı.

Performanslarıyla izleyicilerin kalbinde taht kuran Uğurlu, Türk sinema ve tiyatro dünyasında iz bırakan bir sanatçı oldu.

Uğurlu'nun en çok bilinen performanslarından biri olan "Tabutta Rövaşata" filmi, ona birçok ödül getirdi ve Türk sinemasının önemli yapımları arasında yer aldı.

Ahmet Uğurlu, sanat kariyeri boyunca gösterdiği üstün performanslar ile sayısız ödüle layık görüldü.

Ahmet Uğurlu, 30 Mayıs 2024 tarihinde hayatını kaybetti.


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Uğurlu cenaze Tabutta Rövaşata

İlgili Haberler