Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sanat camiasından Ahmet Uğurlu'ya veda mesajları: 'Gençlik kahramanımızdı'

'Tabutta Rövaşata', 'Eşref Saati', 'Behzat Ç.' ve 'Yol Ayrımı' gibi yapımlarda rol alan Ahmet Uğurlu'nun hayatını kaybettiği öğrenildi. Sanat camiasının ünlü isimleri Uğurlu'nun ölümü sonrası duydukları üzüntüyü sosyal medya hesaplarından dile getirdiler.

Sanat camiasından Ahmet Uğurlu'ya veda mesajları: 'Gençlik kahramanımızdı'

12punto.com.tr 

Türk sinemasının ve tiyatrosunun usta ismi Ahmet Uğurlu (71) hayatını kaybetti.

'Tabutta Rövaşata' filminde canlandırdığı Mahsun karakteriyle adını geniş çevrelere duyuran Uğurlu'nun ölümü sanat camiasını da yasa boğdu.

İşte ünlü isimlerin Ahmet Uğurlu'ya veda mesajları:

Cem Yılmaz: Çocukluk arkadaşlarım Taner kardeşimin ve Tuna abimin dayısı. Mustafa abimizin abisi değerli büyüğümüz Ahmet Uğurlu'nun mekanı cennet olsun. Gençlik kahramanımızdı.

Zafer Algöz: Büyük bir sanatçıyı kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun...

Can Yılmaz: Sevgili Ahmet Uğurlu’nun vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisi, sanatı ve eşsiz yeteneği unutulmazlar arasında yerini aldı. Ahmet Uğurlu’yu sevgi ve saygıyla anıyorum. Ailesine, dostlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun.

Yekta Kopan: Ahmet Uğurlu’nun vefatı haberini üzülerek okudum az önce. Özel bir oyuncuya daha veda ettik!

Ekrem İmamoğlu: Vefat haberini üzüntüyle aldığımız, usta tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ahmet Uğurlu’ya Allah’tan rahmet; ailesi, dostları ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.

Barış Yarkadaş: Türk sinemasının en iyi oyuncularından sevgili Ahmet Uğurlu’yu kaybettik. Başta sevgili eşi Necef Uğurlu ablamızın ve tüm dostlarının acısını paylaşıyorum. 

Elfin Tataroğlu: Nevi şahsına münhasır oyunculuğu ve karakteriyle herkesin aynılaştığı bir evrende özeldi ve biricikti. 

Şenay Gürler: Ahmet Uğurlu çok yetenekli bir oyuncu ve çok özel bir insandı. Onunla çalıştığım için kendimi her zaman şanslı hissettim.

Enver Aysever: Çok büyük aktördü. Bir kez sohbet imkanım oldu, çok kez sahnede izledim. Büyük kayıp…

Nebil Özgentürk: Büyük bir aktördü. Özel, farklı, cesur.. Sanırım Tabutta Rövaşata'daki ustalığı birinciliği alır. Ama ben en son onu Behzat Ç.'de izlemiştim. Şahaneydi yine...

Orhan Aydın: Çok üzgünüm kardeşim...

Ceyhun Yılmaz: Bir güzel insanın daha vefat haberini üzülerek aldık. Ruhu şâd olsun…

Ünsal Ünlü: Geçen yıl bir etkinlikte Derviş Zaim'e söyleyebilmiştim. Bittikten sonra kemiklerim acıyacak kadar üşümüştüm Tabutta Rövaşata'yı izlediğimde... Kuşkusuz en büyük pay muhteşem oyunculuğuyla Ahmet Uğurlu'ya aitti...

Mesut Yar: Tebessümle hatırlayacağız. Nur içinde yat...

Özgür Demirtaş: Ahmet Uğurlu’nun vefatına çok üzüldüm. 3 günlük dünya... Kimseyi kırmaya değmez...

Kültür ve Turizm Bakanlığı: Sinema ve tiyatromuzun kıymetli sanatçılarından Ahmet Uğurlu'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz.

Oyuncular Sendikası: Değerli meslektaşımız Ahmet Uğurlu'yu kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyoruz. 

AHMET UĞURLU KİMDİR

1952 yılında Konya’da doğan Ahmet Uğurlu, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. Sanat hayatına Devlet Tiyatroları’nda başlayan Uğurlu, 13 yıl boyunca burada çeşitli oyunlarda yer alarak başarılı bir kariyere imza attı.

Tiyatronun yanı sıra sinema dünyasında da önemli roller üstlenen sanatçı, "Mine" filmi ile sinema kariyerine adım attı.

Ahmet Uğurlu, Derviş Zaim'in yönettiği "Tabutta Rövaşata" filminde canlandırdığı 'Mahsun' karakteri ile büyük bir çıkış yakaladı ve birçok ödül kazandı. Kariyeri boyunca Faint Sound, Avcı, Memleket Meselesi, Döngel Kârhanesi, Yol Ayrımı, ve Behzat Ç. gibi birçok dizi ve filmde rol aldı.

Performanslarıyla izleyicilerin kalbinde taht kuran Uğurlu, Türk sinema ve tiyatro dünyasında iz bırakan bir sanatçı oldu.

Uğurlu'nun en çok bilinen performanslarından biri olan "Tabutta Rövaşata" filmi, ona birçok ödül getirdi ve Türk sinemasının önemli yapımları arasında yer aldı.

Ahmet Uğurlu, sanat kariyeri boyunca gösterdiği üstün performanslar ile sayısız ödüle layık görüldü.

Ahmet Uğurlu, 30 Mayıs 2024 tarihinde hayatını kaybetti.


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Uğurlu Tabutta Rövaşata Derviş Zaim Mesut Yar Ekrem İmamoğlu Enver Aysever Can Yılmaz Cem Yılmaz Behzat Ç Barış Yarkadaş

İlgili Haberler