Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tarihe saygısızlık: Sümela Manastırı'nın duvarlarına isim kazıdılar

Trabzon'un en önemli simgelerinden biri olan Sümela Manastırı'nın duvarları bilinçsiz kişiler tarafından yazı tahtasına dönüştürüldü.

Tarihe saygısızlık: Sümela Manastırı'nın duvarlarına isim kazıdılar

12punto.com.tr / Özel

Türkiye'nin önemli inanç turizmi rotalarından olan dünyaca ünlü Sümela Manastırı'nın tüm alanları 2022'de ziyarete açılmıştı.

Trabzon'da Altındere köyü sınırları içinde dik bir vadi yamacında yer alan Sümela Manastırı'na çirkin bir saldırı yapıldı.

Bazı ziyaretçiler, Sümela Manastırı'nın iç duvarlarına isimlerini kazıdı.

Bu görüntü sosyal medyada tepkiye yol açtı.

SÜMELA MANASTIRI NEREDEDİR?

Trabzon’un Maçka İlçesi'nin Altındere Köyü sınırları içinde, Altındere vadisine hakim Karadağ’ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerine kurulmuş olan Sümela Manastırı, halk arasında "Meryem Ana" adı ile anılır.

Vadiden yaklaşık 300 metre yükseklikte bulunan yapı, bu konumuyla manastırların şehir dışında, ormanlarda, mağara ve su kenarlarında kurulma geleneğini sürdürmüştür. 

Meryem Ana adına kurulan manastırın "Sümela" adını "siyah" anlamına gelen "melas" sözcüğünden aldığı söylenmektedir. Bu ismin manastırın kurulduğu koyu renkli Karadağlar’ dan geldiği düşünülmekte ise de Sümela kelimesi buradaki Meryem tasvirinin siyah rengine bağlanabilmektedir.


Haber Kaynağı : 12punto

Sümela Manastırı Trabzon