Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Turgay Ciner, Susurluk Raporu'nu erişime engelletti

Medya patronu Turgay Ciner, Vikipedi'de yer alan ve Kutlu Savaş tarafından kaleme alınan Susurluk Raporu için erişim engeli kararı aldırdı. Raporda, Ciner’in servetinin kaynaklarıyla ilgili çeşitli yorumlar olduğuna değiniliyordu.

Turgay Ciner, Susurluk Raporu'nu erişime engelletti

Show TV, Habertürk TV, Habertürk Gazetesi ve Habertürk Radyo’nun sahibi iş insanı Turgay Ciner, hakkındaki usulsüzlük iddiaları da dahil olmak üzere adının geçtiği 200 haber için erişim engeli kararı aldırdı.

Free Web Turkey'den Ali Safa Korkut'un haberine göre; Ciner, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliğinden aldırdığı 18 Aralık tarihli kararla, tıpkı Vikipedi gibi Wikimedia Vakfı’nın projelerinden biri olan Vikikaynak’taki “Susurluk Raporu”nu da erişime engelletti.

ÖMER LÜTFİ TOPAL İLE İLİŞKİLENDİRİLİYORDU

Ciner, Başbakanlık Teftiş Kurulu eski Başkanı Kutlu Savaş tarafından yazılan Susurluk Raporu’nda uyuşturucu kaçakçılığından ABD ve Belçika’da hapis yatan Ömer Lütfi Topal’la ilişkilendiriliyordu.

Ciner'in adı, raporda uyuşturucu kaçakçılığına ilişkin suçlamaların yer aldığı bölümde geçiyordu. 

SERVETİNİN KAYNAĞI GÜNDEME GELMİŞTİ

1997 yılında Radikal gazetesi tarafından kitap olarak yayımlanan raporda, "Kumarhanaler Kralı" Topal’ın ölümü de irdeleniyor, Ciner’in servetinin kaynaklarıyla ilgili çeşitli yorumlar olduğuna da değiniliyordu.


Haber Kaynağı : 12punto

usulsüzlük Turgay Ciner Susurluk Raporu

İlgili Haberler