Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,7132
Dolar
Arrow
33,9851
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6900
Altın
Arrow
2728,0000
BIST
Arrow
9.769

Yandaş basın hedef gösterme işinde vites yükseltti

Eski büyükelçi olan CHP'li Tan, 'Sokak ağzıyla diplomasi olmaz' dediği için yandaş medyanın hedefinde. Akit ise bildiğiniz gibi: 6 kişilik bir 'listeyle' çıktı.

Yandaş basın hedef gösterme işinde vites yükseltti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın İsrail'e yönelik, "Artık tasmasını sahipleri eline almalı ve sahip çıkmalı. Bölge daha fazla İsrail provokasyonunu kaldıracak durumda değildir" sözlerini sosyal medya hesabından eleştiren eski büyükelçi, CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, bugün yandaş basının birinci sayfalarını ve internet sitelerinin vitrinlerini süsledi.

Fidan'ı "hezeyana kapılmakla" eleştiren Tan, "Sokak ağzıyla diplomasi yapılmaz" notu düşmüştü. Tan, “Devlet terbiyesinden ve ağırlığından uzunca dem vurup, sonra öfkesine yenik düşerek, İsrail’e sokak ağzıyla “tasmalı” nitelemesiyle sesleniyor. Diplomasi az konuşup, çok işi sessizce yapmaktır. Hezeyana kapılmamaktır. Kitleleri coşturmanın baştan çıkarıcılığına ket vurabilmektir. Yanaşma kalabalıkların yapay övgülerine kapılmamaktır” ifadelerini kullanmıştı. Bu eleştirileri onu hedefe koydu.

Yeni Şafak gazetesi bu açıklamayı "Tasma CHP'nin zoruna gitti: Tan şimdi de Fidan'ı hedef aldı", TGRT Haber, "CHP'li Namık Tan'ın "tasma" rahatsızlığı! Bakan Fidan'ın İsrail'e göndermesine o cevap verdi", Yeni Akit gazetesi "Önce Yunanistan'ı şimdi de İsrail'i sevindirdi! Hakan Fidan'ın sözleri CHP'li Namık Tan'ı kudurttu", Türkiye gazetesi "CHP'li Namık Tan kimin vekili? Bakan Fidan'a tepki gösterdi, soykırımcılara sahip çıktı" başlıklarıyla verdi.

Tan, söz konusu açıklamasında İsrail'i savunacak herhangi bir ifade kullanmadığı halde, gerici basının ilgili haberlerinde genel olarak 'İsrail savunucusu' ilan edildi.

AKİT YİNE BİLDİĞİNİZ GİBİ

Hedef gösterme işinde birinciliği kimseye kaptırmayan Yeni Akit ise bugün siyasetçi ve yazarlardan oluşan 6 kişilik bir 'ifşa' manşetiyle çıktı.

"Cibiliyetsiz muhalefet" manşetiyle çıkan 'gazete', bu 'haberine' CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun, yazar Ataol Behramoğlu ile Zülal Kalkandelen'in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ve gazeteci Fatih Altaylı'nın fotoğraflarını koyup her birinin altına, bağlamsız ithamları dayanakmış gibi sunarak İsrail'i ne kadar savunduklarını yazdı.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

İsrail İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Namık Tan Hakan Fidan