Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mercedes-Benz'den şok karar: Elektrikli otomobil planları iptal edildi!

Elektrikli otomobil pazarında flaş gelişme! Mercedes-Benz, 2030 yılından itibaren sadece elektrikli otomobil satmayı planladığını açıklamıştı. Fakat şirket, dün akşam yaptığı duyuruyla bu planlarını iptal ettiğini duyurdu.

Mercedes-Benz'den şok karar: Elektrikli otomobil planları iptal edildi!

Geçtiğimiz akşam düzenlenen bir etkinlikte Alman otomobil devi Mercedes-Benz, 2023'ün son çeyreğine ilişkin mali durum raporunu paylaştı ve geleceğe dair bazı açıklamalarda bulundu. Şirket, elektrikli otomobil üretim planlarının beklenildiği şekilde ilerlemediğini ve bu nedenle bazı değişiklikler yapılacağını duyurdu.

Birkaç yıl önce, elektrikli otomobiller için agresif bir yol haritası açıklayan firma, 2030 yılı itibarıyla sadece elektrik motorlu araçlar satmayı planladığını duyurmuştu. Ancak dün akşam yapılan açıklamada, bu planın gerçekleşmeyeceği ifade edildi. Mercedes-Benz, elektrikli otomobil üretimine devam edeceğini ancak önceki planlarda olduğu gibi tam bir geçişin olmayacağını belirtti.

Şirketin yeni projeksiyonuna göre, 2030'larda satışların sadece yaklaşık yüzde 50'si elektrikli modellerden oluşacak. Bu, önceki planlara göre önemli bir düşüş anlamına geliyor. Geriye kalan yüzde 50 ise içten yanmalı motorlu araçlarla ve hibrit modellerle karşılanacak.


Haber Kaynağı : 12punto

elektrikli otomobil mercedes