Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tesla geliri ve kârı düştü, Elon Musk gelecek hakkında konuştu!

Elektrikli araç devi Tesla, zor bir çeyrek geçirdi. Gelirler geçen yıla göre %9 düşerek 21,3 milyar dolara, kâr ise %55 azalarak önemli ölçüde geriledi.

Tesla geliri ve kârı düştü, Elon Musk gelecek hakkında konuştu!

Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın, bu yılın ilk çeyreğine ait bilançosunun açıklandığı bildirildi. Gelirin, geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 9 azalarak 21,3 milyar dolara düştüğü ve kârın yüzde 55 oranında azaldığı ifade edildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Tesla’nın CEO’su ve aynı zamanda SpaceX’in CEO’su olan Elon Musk’a, önümüzdeki 3 yıl içinde Tesla’dan geri adım atmayı planlayıp planlamadığı sorulduğu aktarıldı. Musk, ayrıca eski adıyla Twitter olarak bilinen X şirketinin de sahibi ve CTO’su olarak görev yapıyor.

"ÇALIŞMA ZAMANIMIN ÇOĞUNU TESLA OLUŞTURUYOR"

Musk’a yöneltilen, “Şu anda birçok önemli şirkete liderlik ediyorsunuz. Belki de ilgi alanlarınız açısından kalbinizin nerede olduğundan bahsedebilirsiniz ve önümüzdeki üç yıl içinde Tesla ile olan ilişkinizin azalmasını bekliyor musunuz?” sorusuna, gelecek planları hakkında herhangi bir ipucu vermeden, çalışma zamanının çoğunu Tesla’ya ayırdığını ve neredeyse her gün çalıştığını belirterek "Çalışma zamanımın çoğunu Tesla oluşturuyor ve haftanın hemen hemen her günü çalışıyorum. Pazar öğleden sonraları izin almak benim için nadir, ancak bu şekilde Tesla'nın iyi olduğundan emin oluyorum" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

elektrikli araç Elon Musk SpaceX tesla