Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Sivilcelerin çıktığı bölge genel sağlığınız hakkında sinyal veriyor

Yüzde çıkan bölgesel sivilcelerin yeri, tekrarlayan akneye neyin sebep olduğu ve nasıl tedavi edileceği hakkında çok şey söylüyor.

Sivilcelerin çıktığı bölge genel sağlığınız hakkında sinyal veriyor

Genetik, hormonlar, bakteriler ve cildin doğal florası gibi birçok etkene bağlı olarak ortaya çıkan akneler, yaygın bir cilt durumudur. Cilt problemleri, kişilerin yaşamları boyunca karşılaştığı sağlık sorunlarının başında gelir. Özellikle ergenlik dönemi ile cilt yapısının değişmesi, başta sivilce gelişimi olmak üzere çeşitli dermatolojik rahatsızlıklar ortaya çıkar. Ancak yüzünüzde çıkan sivilceler her zaman tıkanmış gözeneklerden veya hormonlardan kaynaklı değildir.

1) Alın ve burunda çıkan sivilceler (T Bölgesi)

T bölgesinde tekrarlayan sivilceler, temel olarak aşırı sebum, yağ üretimi veya stres nedeniyle oluşur. Stres ve yağ üretimi ilişkili olmamakla birlikte, stres sivilcenizi kesinlikle kötüleştirebilir. Alındaki sivilceler yanlış beslenme, yanlış uyku düzeni ve sindirim sistemi sorunlarından da kaynaklanır. 

Yüzün en yağlı bölgesi olan burunda, sivilce çıkma sebebi kan dolaşımı sorunları ve hazımsızlıktan kaynaklanıyor olabilir. Burun sivilceleri süreklilik halini aldığında dikkate alınmalıdır.

215 tıp öğrencisinin katılımıyla yapılan bir araştırmada, katılımcıların yaklaşık % 67'sinde stres ile artış gösteren akne olduğu tespit edildi. Ayrıca alnınızdaki sivilceler, kötü beslenme ve saç ürünlerinde yer alan gözenek tıkayıcı bileşenlerden kaynaklı da olabilir.

2) Yanak bölgesindeki sivilce

Kirli yastık kılıflarından makyaj fırçalarına kadar yanaklarınızda tekrarlayan sivilcelerin birçok nedeni olabilir. Çok fazla şeker, süt ürünü tüketimi de vücudunuzun böyle bir tepki vermesine sebep olabilir. 

Yüzün diğer bölgelerine nazaran yanaklar, geri kalan kısma göre daha kolay kurumaya ve tahriş olmaya eğilimlidir. Öte yandan yanaklar, yüzde mikroplarla en çok temas eden bölge olarak da biliniyor.

3) Çene ve çene hattında sivilce

Bu bölgelerdeki sivilcelerin oluşma nedeni genel olarak hormonlardır. Erkeklerde genellikle ergenlik dönemiyle birlikte bu bölgede sivilce artışı gözlemlenirken; kadınlarda çene hattında çıkan sivilce, adet döngüsü süresince artış gösterir. 

Bir araştırma, hormonal aknenin esas olarak yüzün alt kısmında, yani çene ve çene hattınız yoğunlaştığını ortaya koydu. Yani yüzünüzün bu kısmındaki sivilce, hormon üretimini düzenleyen endokrin sisteminizle doğrudan ilgilidir. Çene hattında oluşan sivilcelerin,  yüzün başka yerlerindeki sivilcelerden daha derin, daha büyük ve daha iltihaplı olması da muhtemel.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

sivilce akne t bölgesi akne nedeni