Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,2401
Dolar
Arrow
34,4862
İngiliz Sterlini
Arrow
43,5545
Altın
Arrow
2962,0000
BIST
Arrow
9.471

Yer elmasının yaşlanmayı engellediği ortaya çıktı

Kuzey Amerika, Kanada, Batı Avrupa ve Akdeniz bölgesinde yetiştirilen yer elmasının yaşlanmayı engellediği ortaya çıktı.

Yer elmasının yaşlanmayı engellediği ortaya çıktı

Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, yer elmasının yaşlanmayı önlediğini söyledi.

Arslan, içerisinde bulunan vitamin ve mineraller açısından çok zengin olan yer elması hakkında açıklamalarda bulundu.

“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK ÖNEMLİ'

Arslan, yer almasının sıklıkla tüketilmesi gerektiğini belirterek, “Sonbahar etkisini hissettirirken mevsim geçişlerinde hastalıklara karşı vücudumuzu korumak bağışıklık sistemimizi güçlendirmek, soğuk-sıcak havaya maruz kalan cildimizi desteklemek gibi pek çok nokta önemlidir. Doğru beslenmek bu adımların her birinde bizim için iyi bir destektir.

Sonbahar besinlerini bu bakış açısıyla değerlendirmemizde yer elması dikkatimizi çekiyor. Bu dönemlerde ülkemizde patates gibi toprak altında yetişen yumru bir besin olan yer elmasına beslenmemizde daha sık yer vermemiz gerekiyor” dedi.

'STRES AZALTIYOR'

Yer elmasının stres azaltıcı etkisi bulunduğunu belirten Arslan, “Kereviz, turp, soğan, gibi bembeyaz içyapısı olan yer elmasının içeriğine baktığımızda; iyi bir A ve B vitamini kaynağıdır. Sinir sistemi koruyucu, stres azaltıcı potansiyel bir etkiye sahiptir. Vücut dinçliği sağlar. Hem böbrek hem bağırsak hareketlendirici bir besindir.

Yani idrar söktürücü, kabızlık önleyici olduğunu söyleyebiliriz. Mide ve romatizmal hastalıkların ağrılarını azaltır. Yara iyileşmesini hızlandırır, yaşlanma karşıtıdır, cilt sağlığını korur. Düşük kaloridir, zayıflama diyetlerinde doyurucu porsiyonlar da tüketilebilir. Düşünülenin aksine patates nişasta içermez, diyabet hastaları tüketebilir” ifadelerini kullandı.

'BU BESİNİ ÇOCUKLARLA TANIŞTIRMALI'

Arslan, çocuklarında tüketmesi gerektiğinin altını çizerek, “Çiğ hali hafif soyularak yenilebilir, rendeleyip yoğurda katılabilir, kereviz gibi havuçla soğanla zeytinyağlısı yapılabilir. Mutfaklarımızda kullanımı arttırıp, çocuklarımızla da bu besini tanıştırmamız gerekir” diye konuştu.


Haber Kaynağı : İHA

Yer Elması sağlık