Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Akşener'e yönelik parti içi eleştirilerde 'ses' yükseldi: Karşısına rakip çıkacak mı?

31 Mart Yerel Seçimleri'nde oyu yüzde 3,77'ye düşen İYİ Parti'de eleştiri okları Genel Başkan Meral Akşener'e çevrildi. Olağanüstü Seçimli Kongre öncesi İYİ Parti içinde ise kulisler hızlandı.

Akşener'e yönelik parti içi eleştirilerde 'ses' yükseldi: Karşısına rakip çıkacak mı?

31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından iyi partinin aldığı oy oranları eleştirilere neden oldu.

Seçim günü birçok isim İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifasını isterken Akşener, Olağanüstü Seçimli Kongre'yi işaret etti.

Akşener'in istifası yönünde parti içi gruplarda baskı olduğu ve Akşener'in bu  gruplarla çatışma içinde olduğu bildiriliyor.

"AKP'YE ÇALIŞIYOR" İZLENİMİ...

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın aktardığına göre, partideki üst düzey yöneticiler, kurmayların çoğunluğu “Akşener’in yöneticilik vasfını yitirdiği ve halkta bir kaşılığı olmadığı” görüşünde. Öte yandan Akşener, en çok seçim sürecinde “hırçın” davrandığı ve söylemleri nedeniyle “AKP’ye çalışıyor” izlenimi yarattığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

AKŞENER'İN KARŞISINA RAKİP ÇIKACAK MI?

Seçim sonuçlarını değerlendiren kurmayların, “seçimlerdeki başarısızlığın tek sorumlusunun Akşener olduğu” görüşünü savunduğu öne sürülüyor. Akşener’in halk özünde güvenilirliğinin kalmadığı da kulislerde konuşulanlar arasında.

Akşener’e yakın isimler de Akşener’in partinin başında siyasete devam etmesi gerektiğini savunuyor. Kurmaylar, kongrenin de bir ay sonra yapılacağını ifade ediyor. Tansiyonun yüksek olacağının belirtildiği kongrede bu kez Akşener’in karşısına rakip çıkacağı ve sindirilemeyeceğini iddia ediyor.


Haber Kaynağı : 12punto

yerel seçim 31 Mart Yerel Seçimleri Meral Akşener İYİ Parti