Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

'Tulum çıkarmak' Ne demek? Hangi parti hangi şehirde 'Tulum çıkardı'

Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından yapılan açıklamaya göre 'Tulum çıkarmak' deyiminin iki farklı anlamı vardır. Peki Tulum çıkarmak ne demektir? Birincisi hayvanın derisini yarmadan çıkarmak. İkincisi çoğunluk sistemine dayalı seçimlerde bir partinin listesindeki bütün adaylar seçimi kazanmak anlamına geliyor.

'Tulum çıkarmak' Ne demek? Hangi parti hangi şehirde 'Tulum çıkardı'

Türk Dil Kurumu (TDK), 'Tulum çıkarmak' deyiminin iki farklı anlam taşıdığını belirtildi. 'Tulum çıkarmak' ne demektir? Doğru yazımı nasıldır? Nerelerde kullanılır?

İKİ FARKLI ANLAMI BULUNUYOR

TDK'ya göre 'Tulum çıkarmak' ın ilk anlamı, hayvanın derisini yarmadan çıkarmak; ikinci anlamı ise, çoğunluk sistemine dayalı seçimlerde bir partinin listesindeki bütün adayların seçimi kazanması şeklinde.

Bu bilgiler ışığında, 'Tulum çıkarmak' deyimi, hem cümle içerisinde hem de günlük konuşmalarda doğru bir şekilde kullanılabilir.

Deyimin doğru yazımı “Tulum çıkarmak” şeklindedir.

DEM PARTİ 'TULUM ÇIKARDI'

2024 Yerel Seçimleri'nde ise 'Tulum Çıkarmak'  deyimini yaşatan parti DEM parti oldu. Parti Van'da Önceki seçimde büyükşehir ve 9 ilçeyi kazanan Dem Parti, bu seçimde Van’da büyükşehir ve 13 ilçeyi kazandı. Parti kelimenin tam anlamıyla 'Tulum Çıkardı'.


Haber Kaynağı : 12punto

2024 yerel seçim DEM Parti yerel seçim