Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Adaylığı geri alınmıştı: Uygar Yıldırım: “Hakkımızı arıyoruz. CHP'nin kimliğine asla zarar vermiyoruz

CHP Genel Merkezi’nin belirlediği bazı belediye başkan adayları tartışma yarattı. İzmir Çiğli’de aday gösterilen Uygar Yıldırım’ın adaylığı daha sonra geri çekilerek yerine Onur Emrah Yıldız aday gösterildi. Yapılan değişikliğe tepki gösteren Yıldırım, Çiğli ilçe başkanının kendisini hedef gösterdiğini, adaylığını geri istediğini belirtti.

Adaylığı geri alınmıştı: Uygar Yıldırım: “Hakkımızı arıyoruz. CHP'nin kimliğine asla zarar vermiyoruz

Ercan KÜÇÜK - 12punto.com.tr

Yerel seçimlere yaklaşırken CHP adaylarını açıklamaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi gibi bazı adaylar kamuoyunda tepki gördü. Tartışılan ilçelerden birisi de İzmir Çiğli oldu. 

CHP Çiğli’de ilk olarak 32 yaşındaki Uygar Yıldırım’ı aday gösterdi. Daha sonra yapılan Parti Meclisi toplantısında Yıldırım’ın adaylığı geri çekilerek yerine Onur Emrah Yıldız getirildi. Yapılan değişikliğe Yıldırım’dan sert tepki geldi. Yıldırım yaşanan süreci 12punto’ya anlattı. 

Yıldırım adaylığının açıklandığı gün, ilçe başkanının ilçe SMS hattından üyelere sms gönderdiğini, ‘Ben bazı kişilerden duyum aldım. Uygar’ın başkan adaylığı değişecek. Siz Uygar’ı desteklemeyin’ dediğini, insanları ilçe örgütüne çağırdığını söyledi. 

GENEL BAŞKAN ‘UYGAR YILDIRIM’ DEDİ

Kendisini istemeyenlerin CHP Genel Merkezi’ne gittiğini belirten Yıldırım şunları söyledi:

“Biz onların kontrol edebileceği biri değiliz. Parti kültürüyle büyümüş bir aileden geliyoruz. Bize zorla bize bir iş yaptıramaz. Bunların bu mesajları atmasına rağmen salı günü Sayın genel başkan, Grup toplantısında ‘32 yaşında Uygar Yıldırım’ diyor. Onu söylemesine rağmen hâlâ insanlara ‘hayır belli değil’ deyip gidip siyasi çalışma yapıyor.”

Yıldırım, CHP İlçe Başkanının kendisini hedef gösterdiğini de iddia etti:

“Beni hedef gösteriyor. Tehdit telefonları alıyorum. ‘Adaylıktan çekil. Akıllı ol. Ailen ve senin için iyi olmaz. Fazla uzatma’ şeklinde mafyatik lümpen konuşmalarla. Telefon numaralarının hepsi var, hepsi savcılıkta polis karakolunda. Şu an bulmaya çalışıyorlar.”

‘ALEVİ KURUMLARI PARTİYE MÜDAHALE EDİYOR’

Yıldırım, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, “Alevi kurumları CHP'nin içişlerine karışmasın” demişti. Bu sözlerini sorduğumuz Yıldırım şöyle konuştu: 

“Pir Sultan Abdal Kültür Derneği karışıyor. Ben Alevi değilmişim. Alevilik değilki burada mesele, rant mesele. Daha kontrol edilebilecek hem rantçı hem Aleviyim falan gibi. Sırtıma Zülfikar mı takayım? Aleviyim diye ortalıkta mı bağırayım? Bu kurum ve Narlıdere Cemevi adaylığımızın alınması için elinden geleni yapıyor.”

Yıldırım bundan sonra izleyeceği yol hakkında da şu sözleri söyledi:

“Biz hakkımızı arıyoruz. CHP'nin kimliğine asla bir zarar vermiyoruz. CHPi kalıcıdır. Sadece bazı arkadaşlar parti suçu işlemiştir. Mesela mevcut ilçe başkanı, parti suçu işlemiştir. Partinin genel tavrına genel başkanın söylediği lafa inanmamıştır. İnanmıştır da bunu örgütlemeye yönelik kendi hareketlerini yapmıştır. O kapının önünde konuşan çocukların hepsi benim arkadaşım. Hepsi beni çok iyi tanıyor. 40 50 kişilik bir topluluk. Biz 2 gündür 600 kişiyle yürüyoruz.

Hakkımızın geri vermesi için arkadaşlarımız meydanlarda sokaklarda seslerini duyuracak. Parti kimliğine asla zarar vermiyoruz. Milletin ne söylediği benim umurumda değil. Biz CHP'nin bir mağduriyet yaşanmaması, tepki oylarının gelmemesi için bizim adaylığımızın geri verilmesini istiyoruz. Bu bir koltuk sevdası değildir. Bu bir hak arama mücadelesidir.

Seçim burada böyle giderse kayıp. Burada bir mağduriyet doğruluyor. Bu bizim aile içi bir sorunumuz. Bu aile içi sorun biraz medyaya taşındı.”

Yıldırım, adaylığı geri verilmezse başka partiden aday olacak mı sorusuna ise şu sözlerle yanıt verdi:

“Ben adaylığımızın geri verilmesini istiyorum. Başka bir partiyle işim yok. Verilmezse diye bir şey yok, verilecek. Biz partinin asıl sahipleri asıl evlatlarıyız.”


Haber Kaynağı : Ercan Küçük

aday CHP çiğli Parti Meclisi yerel seçim uygar yıldırım