Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP-DEM görüşmesine Ümit Özdağ'dan tepki: 'Türk Milleti’nin devletini yıkmayı hedefliyorsunuz'

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, AKP ile görüşme iddialarını doğrulamıştı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya üzerinden görüşmeye ilişkin bir paylaşımda bulundu.

AKP-DEM görüşmesine Ümit Özdağ'dan tepki: 'Türk Milleti’nin devletini yıkmayı hedefliyorsunuz'

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Türk, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, AKP ile görüşme yapıldığı iddialarına “Resmi görüşmelerimiz yok ama Meclis’ten isimlerle görüşüyoruz, onlar da partilerinin bugün izlediği politikaya karşı rahatsızlıklarını da dile getiriyorlar. Ama Erdoğan’la resmi görüşmemiz yok” yanıtını vermişti.

"DEVLETİ YIKMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise X üzerinden Ahmet Türk'ün sözlerine yanıt verdi.

Özdağ şunları söyledi:

"Biliyoruz yapıyorsunuz. Anayasanın ilk 3 maddesi ve 66. Maddeyi değiştirerek Türk Milleti’nin devletini yıkmayı hedefliyorsunuz"

ANAYASA'NIN O MADDELERİNDE NELER VAR?

Özdağ'ın açıklamalarında yer alan Anayasa'nın 1,2,3 ve 66. maddeleri şöyle:

Madde 1 – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir

Madde 2 – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir. 

Madde 3 – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı "İstiklal Marşı"dır. Başkenti Ankara'dır

Madde 66 – Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür. (Mülga ikinci cümle: 3/10/2001-4709/23md.)

Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir. Hiçbir Türk, vatana bağlılıkla bağdaşmayan bir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz. Vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili karar ve işlemlere karşı yargı yolu kapatılamaz.


Haber Kaynağı : 12punto

Anayasa Anayasa 66. madde Ümit Özdağ DEM Parti Ahmet Türk