Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'li belediyenin yolsuzluk soruşturmasına izin çıkmadı! Önce Soylu ardından Yerlikaya...

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı AKP’li Gümrükçüoğlu ile bürokratlarının belediyeyi 2 milyon TL zarara uğrattıkları iddiası üzerine talep edilen soruşturma izninin önce eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ardından mevcut İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya takıldığı ortaya çıktı.

AKP'li belediyenin yolsuzluk soruşturmasına izin  çıkmadı! Önce Soylu ardından Yerlikaya...

Recep Özcan isimli bir yurttaş, eski Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediyenin eski genel sekreter yardımcıları Davut Çakır, İbrahim Kul, Cengiz Çolak ile Ulaşım Daire Başkanı Orman Gökhan Bali hakkında belediyeyi yaklaşık 2 milyon TL zarara uğrattıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. 

SORUŞTURMA SOYLU'YU GEÇEMEDİ

Özcan şikâyetinde, belediyenin toplu taşıma elektronik bilet sistemi ile bir şirketin haksız kazanç sağlamasına olanak sağlandığını ve bu şekilde yolsuzluk yapıldığını ifade etti. 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; 16 Kasım 2020 tarihin dönemim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şikâyetin “işleme konulmamasına” karar verdi. Altında Süleyman Soylu’nun imzasının yer aldığı karar Danıştay’a taşındı. Danıştay Birinci Dairesi ise 30 Eylül 2021 tarihinde oy birliğiyle, “İçişleri Bakanlığı’nın işleme koymama kararının kaldırılmasına” karar verdi. Yani Danıştay, Soylu’nun kararını hukuksuz buldu.

YERLİKAYA DA İZİN VERMEDİ

Danıştay’ın kararından iki yıl sonra da dosya yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın önüne getirildi. 

Bu sefer de Yerlikaya eski Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ile bürokratları hakkında “Soruşturma izni verilmemesine” karar verdi. 

Yerlikaya’nın bu kararı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İçişleri Bakanı olarak atandıktan sadece üç gün sonra, 6 Haziran 2023 tarihinde imzalaması dikkat çekti.


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Yerlikaya Danıştay Erdoğan Süleyman Soylu Yolsuzluk Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu