Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'li Erdem: "28 Şubat süreci ülkemiz ekonomisine 381 milyar dolar zarar verdi"

AKP İstanbul Milletvekili İsmail Erdem, 28 Şubat sürecinin Türkiye'nin ekonomisine 381 milyar dolar zarar verdiğini söyledi.

AKP'li Erdem:

AKP Milletvekili İsmail Erdem, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında 28 Şubat "postmodern darbesi"nin tarihte karanlık bir sayfa olarak yer aldığını belirtti.

Türkiye'deki darbeler tarihinden örnekler veren Erdem, AKP'nin iktidara geldikten sonra yaşanan bazı olayları anlattı.

Erdem, AKP'ye karşı kapatılma davası açıldığını, 15 Temmuz'da FETÖ darbe girişiminin yapıldığını ancak AKP'nin bu girişimlere karşı dik durarak milletin yanında yer aldığını vurguladı.

"MUHAFAZAKAR AİLELER, ÇOCUKLARINI FETÖ'NÜN OKULLARINA GÖNDERMEK ZORUNDA KALDI"

28 Şubat sürecinin Türkiye'ye verdiği zararlara dikkati çeken Erdem, şu ifadeleri kullandı:

"28 Şubat süreci ülkemizde çok büyük sosyolojik yaralar açtı. Devlet ile milletin irtibatını kestiler. Başörtüsü yasaklandı, imam hatip liseleri kapatıldı. Bankalar boşaltıldı, 28 Şubat süreci ülkemiz ekonomisine 381 milyar dolar zarar verdi. Bunların yanında, ihraçlar, tutuklamalar oldu. 6 milyon vatandaşımız fişlendi. İmam hatip liseleri kapatılınca FETÖ'nün gerçek yüzünü bilmeyen muhafazakar aileler çocukları dinini öğrensin diye FETÖ'nün okullarına göndermek zorunda kaldı. Böylece muhafazakar aileler FETÖ'nün okullarına yönlendirildi. Bunlar büyük senaryonun parçalarıydı.

"28 ŞUBATÇILAR VE ONLARA ALKIŞ TUTANLARI TARİH YARGILAYACAK"

Ancak gelinen noktada 28 Şubat süreci için '1000 yıl sürecek' diyenler, tarihin çöplüğüne atıldı ama biz buradayız ve TBMM çatısı altında seçilmiş bir vatandaş ve milletvekili olarak görevimizi yapıyoruz. 28 Şubatçılar ve onlara alkış tutanları tarih yargılayacak, milletimiz onları vicdanlarında mahkum etti."


Haber Kaynağı : AA

28 Şubat AKP iktidar meclis