Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

AKP'li Galip Ensarioğlu'ndan CHP, DEM ve İYİ Parti iddiası! 'Seçimden sonra...'

31 Mart 2024’teki yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan AKP’li Galip Ensarioğlu, seçimden sonra Türkiye siyasetinin yeniden dizayn edileceğini öne sürdü. CHP'nin genel başkanının değişeceğini söyleyen Ensarioğlu, DEM Parti tabanında yol ayrımı olacağını İYİ Parti'nin ise dağılacağını söyledi.

AKP'li Galip Ensarioğlu'ndan CHP, DEM ve İYİ Parti iddiası! 'Seçimden sonra...'

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

DEM Parti’nin İstanbul’da Meral Danış Beştaş’ı aday göstermesini değerlendiren Ensarioğlu, “AK Parti alır. Eğer Başak Demirtaş aday olsaydı, AK Parti çekişmesiz alırdı. Bu ittifaktan sonra bir çekişme yaşanacak ama AK Parti alacak. Bakın, İstanbul’da DEM’in ittifakı var. Beştaş’ın aday olmasına bakmayın. Seçim propaganda sürecinde İstanbul’da nasıl bir ittifak olduğunu herkes görecek” ifadelerini kullandı.

"CHP GENEL BAŞKANI DEĞİŞECEK, İYİ PARTİ DAĞILACAK"

Ensarioğlu, BBC Türkçe’ye verdiği röportajda yerel seçimlerden sonra Türkiye siyasetinin yeniden dizayn edileceğini söyleyerek “Birincisi CHP Genel Başkanı değişecek. İkincisi, DEM Parti tabanında yeni bir yol ayrımı oluşacak. Üçüncüsü de İYİ Parti dağılacak” yorumunu yaptı.

Ensarioğlu, “Partinize ne olacak?” sorusuna ise şu yanıtı verdi;

“AK Parti güçlü bir şekilde yerini koruyacak. AK Parti 1 puan düşse ne olacak, 2 puan artsa ne olur? Yani 1 puan düşse de artsa da AK Parti’ye bir şey olmuş olmuyor. Ama diğerleri darmadağın olacaklar.”


Haber Kaynağı : 12punto

AKP DEM Parti İYİ Parti yerel seçim CHP Galip Ensarioğlu