Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

AKP'li Metin Külünk'ten seçim sonrası 'sahte anket' itirafı geldi

CHP'nin liderliğiyle biten yerel seçimlerin ardından AKP cephesinden dikkat çeken açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Fatih Altaylı'nın programına katılan Metin Külünk, çarpıcı bir anket itirafında bulundu.

AKP'li Metin Külünk'ten seçim sonrası 'sahte anket' itirafı geldi

Külünk, Fatih Altaylı’nın konuğu oldu. Altaylı’ya önemli açıklamalarda bulunan Külünk, ortaya çarpıcı bir iddia attı.

AKP’li Metin Külünk, Fatih Altaylı’ya yaptığı konuşmada yerel seçimler için yapılan anketlerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne sahte anketler götürüldüğünü iddia etti.

Külünk, partiden bazı isimlerin yerel seçimlerde kendi istedikleri isimleri aday çıkarmak için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne sahte anketler götürdüğünü iddia etti.

"SAHTE ANKETLER GÖTÜRMEYİN"

AKP'li Metin Külünk, yaptığı konuşmada, “Bas bas bağırdım sahte anketler götürmeyin sayın cumhurbaşkanımızın önüne. Kendi istedikleri adayları adaylaştırabilmek için Ankara’daki hangi anket şirketleriyse cumhurbaşkanımızın önüne sahte anketler götürdüler. Ben bazı illeri biliyorum söylemeyeyim” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Yerel seçimlerde toplam yüzde 35,58 oy alarak Türkiye’de 1’nci parti olma ünvanını 22 yıl sonra CHP’ye bırakan AKP’de, aday olarak gösterilen belediye başkan adayları büyük tartışma yaratmıştı.

Bazı kesimler, AKP’den çıkan belediye başkan adaylarını yetersiz buldu. Ve AKP’nin seçimi kaybetme nedenini bu sebebe bağladı.

CHP BİRİNCİ PARTİ OLDU

CHP, yerel seçimlerde %37.76 oranında oy alarak Türkiye’de 1’nci parti oldu.

 


Haber Kaynağı : 12punto

AKP belediye başkan adayları Çin CHP Fatih Altaylı Metin Külünk seçim şirket yerel seçim