Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

AKP'li Metiner'den çarpıcı Kavala ve Demirtaş açıklaması

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, Osman Kavala, Demirtaş ve Gezi davası sanıkları siyasi nedenlerle içeri atılmışsa bu çok büyük zulüm ve haksızlıktır." dedi.

AKP'li Metiner'den çarpıcı Kavala ve Demirtaş açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaretiyle birlikte başlayan yeni siyasal zemin kimi kesimlerce ‘yumuşama’ olarak nitelendiriliyor.

Bazı kesimler ise gelişmelerin AKP iktidarının 'yeni anayasa’ için 'stratejik manevrası’ olarak değerlendirken, çarpıcı bir açıklama da eski AKP’li milletvekili Mehmet Metiner’den geldi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak’taki yazısında Metiner, "Osman Kavala, Demirtaş ve Gezi davası sanıkları şayet hukuki deliller çerçevesinde yargılanmayıp sadece siyasi nedenlerle içeri atılmışlarsa bu çok büyük bir zulüm ve haksızlıktır." ifadelerine yer verdi.

‘YENİDEN YARGILANMA TALEBİ HUKUKİDİR’

Metiner, bugünkü köşesinde konuya ilişkin kaleme aldığı yazıda,  "Ortada onların suçlu olduğunu gösteren hukuki deliller var olduğu için hüküm giymişlerse yargısal bir sürece siyaseten müdahale edilmesini talep etmek hukukun katlidir. “Yeniden yargılanma” talebi, hukuki meşru bir taleptir. Bunu gerektiren koşullar varsa ve istenen şartlar yerine getirilmişse bu kanuni hakkın kullanılmasına siyasi anlam yüklemek yanlıştır." görüşünü aktardı. 

"Yargısal-hukuki bir işlem sürecinde varsa bir yanlışlık elbette düzeltilir. Bu hukukun gereğidir ve adaletin tesisi için şarttır." diyerek adalet vurgusu yapan Metiner, “Suçlu bile olsalar ülke için, demokrasimiz için, siyasetin normalleşmesi için, Avrupa ile ilişkilerimizin düzelmesi için, ekonomimizin güçlenmesi için bırakılmaları gerek!” şeklindeki bir anlayış, gerçekten ibretlik bir anlayıştır. Kim ki bu anlayış üzere kelam ediyor ve kalem kuşanıyorsa bilesiniz ki onlar bilerek veya bilmeyerek başlayan bu olumlu sürece zarar veriyorlar ve ülkemize de yargının siyasetin emrinde olduğu bir ülke olduğu algısı üzerinden kötülük ediyorlar." dedi.

Bir süredir Abdulkadir Selvi’nin Hürriyet’teki köşesinde yer verdiği görüşlerin ardından Mehmet Metiner’in de destek niteliğinde bir yazı kaleme alması Can Atalay, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılacağı iddialarını güçlendirdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Mehmet Metiner AKP Osman Kavala Selahattin Demirtaş Gezi Davası