Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Aziz Çelik'ten Nevşin Mengü'ye tepki: Kamuoyunu yanılttınız

İstanbul Valisi Davut Gül’ün “1 Mayıs’ta Taksim için izin istenmedi” şeklindeki sözlerini paylaşan gazeteci Nevşin Mengü'ye, Prof. Dr. Aziz Çelik tepki gösterdi. Çelik, Mengü'nün 'kamuoyunu yanılttığını' söyledi.

Aziz Çelik'ten Nevşin Mengü'ye tepki: Kamuoyunu yanılttınız

Gazeteci Nevşin Mengü, İstanbul Valisi Davut Gül’ün 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasıyla ilgili açıklamasını sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Mengü, paylaşımında "Elçiye zeval olmaz" diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

İstanbul Valisi Davut Gül ile konuştum. Gül, kendilerine yapılan izin başvurusunda Taksim’den bahsedilmediği sadece Saraçhane’de mitingin belirtildiği, polisin de buna göre önlem aldığını söyledi.

Prof. Dr. Aziz Çelik, Mengü'nün bu paylaşımının 'kamuoyunu yanılttığını' dile getirerek "Nevşin Hanım, keşke Vali Beyin bu acayip iddiası karşısında Taksim'de 1 Mayıs için Valiliğe bir başvuru yapılıp yapılmadığını araştırsaydınız!" tepkisini gösterdi.

'KEŞKE ARAŞTIRSAYDINIZ!'

DİSK tarafından 25 Nisan tarihinde Valiliğe Taksim için yazılı başvuru yapıldığını belirten Çelik, bu başvurunun ekran görüntüsünü de paylaştı. 

Çelik, Nevşin Mengü'ye yanıtında şu sözlere yer verdi:

Keşke araştırsaydınız!  Keşke Valin Beyin bu tuhaf ve gerçek dışı iddiasını teyit etseydiniz! Böylece gerçek dışı ve yanıltıcı bir bilgiyi kamuoyuna taşımamış olurdunuz. Elçiye zeval olmaz ama siz gazetecisiniz. Vali sizi siz de kamuoyunu yanıltmış oldunuz. Hala geç değil! Sözünü ettiğim bu yazılara ulaşıp Vali Beyin bu gerçek dışı iddiasını düzeltebilirsiniz.


Haber Kaynağı : 12punto

Aziz Çelik Nevşin Mengü 1 Mayıs